Prima pagină » Ciucă, după vizita la fabrica de lactate din Reghin: A beneficiat, anul trecut, de un sprijin guvernamental pentru un proiect de două milioane de euro pentru modernizarea şi extinderea capacităţii de procesare

Ciucă, după vizita la fabrica de lactate din Reghin: A beneficiat, anul trecut, de un sprijin guvernamental pentru un proiect de două milioane de euro pentru modernizarea şi extinderea capacităţii de procesare

de Roboțelul @ iDOR.info
ciuca,-dupa-vizita-la-fabrica-de-lactate-din-reghin:-a-beneficiat,-anul-trecut,-de-un-sprijin-guvernamental-pentru-un-proiect-de-doua-milioane-de-euro-pentru-modernizarea-si-extinderea-capacitatii-de-procesare

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, după vizita la Fabrica de Lactate Mirdatod Prod SRL de la Reghin, judeţul Mureş, că este una dintre companiile care a beneficiat, anul trecut, de sprijin guvernamental, acordat prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), pentru un proiect în valoare de două milioane de euro pentru modernizarea şi extinderea capacităţii de procesare.

„Companiile româneşti din industria produselor agroalimentare au nevoie de susţinere constantă pentru a-şi extinde activitatea şi accesul pe piaţa internă şi externă. Fabrica de Lactate Mirdatod Prod SRL, aflată la poalele Munţilor Gurghiu, pe care am vizitat-o astăzi, este un bun exemplu de iniţiativă antreprenorială românească ce a crescut de la an la an datorită investiţiilor şi calităţii produselor pe care le realizează. Sortimentele de Ibăneşti, atestate drept „Produse Montane”, respectiv Denumire de Origine Protejata la nivel european, sunt cunoscute şi apreciate de consumatorii din România, dar şi din Germania, Spania, Elveţia, Luxembourg şi SUA. Asemenea altor companii autohtone din industria alimentară, fabrica de lactate din judeţul Mureş pune în valoare potenţialul agricol extraordinar al ţării noastre şi se raliază preocupărilor Guvernului legate de procesarea în ţară a unui procent cât mai mare din producţia agricolă, pentru a oferi siguranţă alimentară românilor”, a declarat Nicolae Ciucă, după ce a vizitat Fabrica de Lactate Mirdatod Prod SRL de la Reghin, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului. 

Premierul a amintit de ajutorul financiar oferit, anul trecut, procesatorii din domeniul agroalimentar.

„În acest sens, în cursul anului 2022, procesatorii din domeniul agroalimentar au beneficiat de microgranturi şi granturi pentru capital de lucru în valoare totală de 300 de milioane de euro, din fonduri europene. Mirdatod Prod este între companiile care au beneficiat anul trecut de sprijin guvernamental acordat prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), pentru un proiect în valoare de două milioane de euro pentru modernizarea şi extinderea capacităţii de procesare. Este a doua investiţie destinată dezvoltării producţiei susţinută prin AFIR, după cea în valoare de cinci milioane de euro obţinută în 2017, a căror implementare a făcut să crească capacitatea de procesare a companiei de la 25 de litri de lapte în prima zi de activitate, la 100.000 de litri de lapte pe zi, materie primă ce provine doar din Romania şi de la producători români”, a completat Ciuă.

El a adus în discuţie şi programele „Trei ori subvenţia”, „Rural Invest” şi „Agro IMM Invest” pentru susţinerea sectorului agricol şi a fermierilor român.

„Pentru susţinerea întregului sector agricol şi a fermierilor români am pus în practică o serie de soluţii care să reducă efectele secetei şi ale crizei energetice. În plus, Programele de „Trei ori subvenţia”, „Rural Invest” şi „Agro IMM Invest” au oferit credite bancare garantate de stat pentru a creşte accesul la finanţare. Prin politicile noastre guvernamentale am pus accent asupra reabilitării şi modernizării infrastructurii de irigaţii şi a celei de depozitare şi procesare. Vom continua aceste investiţii publice pentru a valorifica beneficiile lanţului scurt de aprovizionare, a oferi predictibilitate antreprenorilor şi a sprijini exportul produselor realizate în România, aşa cum sunt şi cele de la fabrica de lactate din Mureş”, a conchis şeful Executivului. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Ciucă, după vizita la fabrica de lactate din Reghin: A beneficiat, anul trecut, de un sprijin guvernamental pentru un proiect de două milioane de euro pentru modernizarea şi extinderea capacităţii de procesare

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Digi24

S-ar putea să-ți placă