Prima pagină » Un armean din Gherla pe loc fruntaş la ultramaratonul de la Reghin

Un armean din Gherla pe loc fruntaş la ultramaratonul de la Reghin

de Roboțelul @ iDOR.info
un-armean-din-gherla-pe-loc-fruntas-la-ultramaratonul-de-la-reghin

 Added on July 3, 2023  Szekely Csaba

    Talentatul maratonist gherlean, de origine armeană, Vicenţiu Hossu  a mai obţinut un succes,  şi  nu oriunde ci la ultramaratonul Transilvania 6 Days din municipiul Reghin. Este una din cele mai grele curse din sportul nostru, unde alături de reprezentanţii cluburilor din ţara noastră au participat şi  atleţi din nu mai puţin de 17 ţări, unii dintre ei cu un bogat palmares. În această companie selectă incisivul şi bătăiosul sportiv gherlean a obţinut o performanţă excelentă, fiind primul român care a alergat peste 600 km. ocupând locul 5 în clasamentul provizoriu şi primul loc între  concurenţii români, exact în ziua în care a împlinit vârsta de 48 de ani, la finalul cursei fiind felicitat de soţia lui, dar şi de membrii comisiei de organizare şi de colegii de întrecere.

Un grup de prieteni din Gherla s-a deplasat special la Reghin ca să-l felicite pe Vicenţiu şi să-l încurajeze în timpul întrecerii. Un gest frumos, meritat din plin de acest veritabil erou al ultramaratonului din oraşul mureşean,  unde timp de 6 zile şi nopţi, pe soare puternic şi ploaie competitorii au tras tare în jurul stadionului Avântul, locul unde a avut loc acest ultramaraton şi unde drapelul ţării noastre a fost ridicat în cinstea sportivului gherlean. Vicenţiu Hossu a depăşit cu peste 28 km. recordul de distanţă parcursă de un alergător român la Transilvania 6 Days  la proba de 144 ore, record  ce data de anul trecut şi care era de 601,601 km.La Reghin el a alergat 6 zile şi 6 nopţi, în total 144 de ore, o performanţă superbă pentru reprezentantul municipiului Gherla. La începutul lunii septembie maratonistul gherlean va onora o competiţie ce va avea loc pe plaja de la Mamaia, unde va fi însoţit de Ansamblul de dansuri armeneşti „Hayakaghak” din Gherla   condus de Ursan Esztgar Erika.

      Pe primul loc la Transilvania 6 Days de la Reghin s-a clasat grecul Stimoniaris Athanasios, record al cursei şi personal, 788 km. El a triumfat consecutiv a doua oară la această cursă lungă. De asemenea,  un rezultat excelent a obţinut Papp János din Ungaria, el  alergând  700 kilometri.

Szekely Csaba




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Un armean din Gherla pe loc fruntaş la ultramaratonul de la Reghin

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Digi24