Prima pagină » Camere video montate în 17 intersecții din Târgu Mureș

Camere video montate în 17 intersecții din Târgu Mureș

de redactia
camere-video-montate-in-17-intersectii-din-targu-mures

În cartierul târgumureșean 7 Noiembrie au început lucrările din cadrul proiectului de management al traficului finanțat din fonduri europene POR 2014-2020, care va asigura interconectarea inteligentă și monitorizarea video a intersecțiilor cu camere de supraveghere zi/noapte, precum și optimizarea transportului public de călători la nivelul Târgu Mureșului, a anunțat vineri, 25 august, Alexandru György, viceprimar al municipiului Târgu Mureș.

Potrivit informațiilor furnizate de către Alex György, în prima fază a proiectului sunt incluse 17 intersecții, unde se montează echipamente de monitorizare și control trafic – senzori viteză, module detecție numărătoare autovehicule / monitorizare trafic, dispozitive de recunoaștere automată a numerelor de înmatriculare, instalații de semaforizare – și dispozitive pentru accesibilizarea trecerilor de pietoni, inclusiv pentru persoane cu dizabilități locomotorii, vizuale și auditive.

”Montarea echipamentelor durează foarte puțin, sub o oră, lucrările nederanjând șoferii aflați în trafic. Urmează și alte zone din municipiu! Dispeceratul de la Centrul de Comandă și Control Management Trafic va fi funcțional în această toamnă, astfel că sistemul cu primele 40 de intersecții integrate va fi funcțional cel târziu în 2024. Proiectul este etapizat, până la “acoperirea” tuturor intersecțiilor din oraș. Pentru a doua etapă a acestuia, se va asigura finanțarea din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”, a informat viceprimarul liberal al municipiului Târgu Mureș.

(Redacția)

Post-ul Camere video montate în 17 intersecții din Târgu Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.
Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Camere video montate în 17 intersecții din Târgu Mureș

Autor/editor: redactia

Redacția: Redacția @ Zi-de-Zi

S-ar putea să-ți placă