Prima pagină » Comuna Gănești, gazda întâlnirii internaționale a vameșilor

Comuna Gănești, gazda întâlnirii internaționale a vameșilor

de Vasilescu Amalia
comuna-ganesti,-gazda-intalnirii-internationale-a-vamesilor

Consiliul Local în parteneriat cu Primăria comunei Gănești și sponsori, care au susținut buna desfășurare a activităților, organizează anul acesta, în comuna Gănești, în data de 26 august, întâlnirea internațională a localităților cu denumirea Vamă-Vamos, ediția a XIV a.

Evenimentul va fi onorat de prezența unei delegații formată din dr. Kristóf Péter Bakai, brigadier general al Departamentului Vamal NAV NAV ( Autoritatea Fiscală și Vamală din Ungaria, o organizație bugetară centrală care funcționează ca un birou central care îndeplinește și sarcini de administrație publică și de aplicare a legii) , dr. Balaska Andrea, responsabilul NAV cu protecția datelor, dr. Vas Adrienn, director Institutul de Formare, Sănătate și Cultură al Administrației Naționale a Fiscale și Vamale, Teleki József, șeful Direcției Aeroport din cadrul Administrației Naționale a Fiscale și Vamale, p. Colonel, președintele IPA-NAV, Tarnai Tamás, șef departament Asociația Reglementărilor Vamale, Láng – Miticzki András, ofițerul de comunicații NAV, Bók Mihály, co-președintele Asociației Furnizorilor de Servicii Vamale, Fiscale și Fiscale (VJASZSZ) și Hám László președintele VJASZSZ.

”În ziua de 25 august, de la ora 17.00, Casa de Cultură Mihai Eminescu din Târgu Mureș va găzdui un concert al Fanfarei Pénzügyőr, ca debut al activității ce se va desfășura a doua zi. Noi nu organizăm în fiecare an acest eveniment, fiindcă bugetul nu ne permite. Dar, acum cu acordul și chiar cu sprijinul și insistențe din partea Consiliul Local, care mi-au spus că, după atâția ani de muncă de când suntem aici, după atâtea investiții, după atâtea fonduri europene, după perioada pandemiei, comuna Gănești merită să organizeze un asemenea eveniment internațional la o scară, zic eu, mai mărișoară și oamenii merită să se simtă  bine”, a declarat edilul comunei Balog Elemér,

Comuna Gănești face parte din Asociaţia Internaţională a Localităţilor cu Nume de ”Vamă- Vámos ”, unde sunt 20 comune, trei din România, 12 din Ungaria și restul sunt din Slovacia. Numai din Ungaria și Slovacia și-au anunțat prezența în jur de 270 de invitați.

Evenimentul va debuta cu sosirea oaspeților și vămuirea localităților, la intrarea în localitate dinspre Târgu Mureș. De la ora 10.30 participanții se vor bucura de o paradă festivă în compania celebrei Fanfare Pénzügyőr, care interpretează piese clasice demonstrându-și valoarea în repetate rânduri, după care se na inaugura monumenul comemorativ.

Deschidera festivă a avea loc de la ora 12.00, pe terenul de sport. De la ora 16.30  un moment de umor va fi susținut de Pittyes2es és Gyufa, urmat de un concert al formației Titán de la ora 17.00. Trupa Compact va urca pe scenă de la ora 19.99, iar de la ora 21.00 concert Zoltán Erika. Evenimentul se va încheia la ora 22.00 cu un foc de artificii. Antreprenorii și investitorii locali dornici să-și prezinte serviciile și produsele proprii, vor avea standuri special amenajate, în incinta terenului de sport din satul Gănești.

Asociația localităţilor cu nume de vamă este menită să atragă mai aproape viața culturală, sportivă, economică, de timp liber a oamenilor care locuiesc în aceste comunități, din Ungaria, Slovacia, România. În acest sens, se organizează frecvent întâlniri, concursuri sportive și creații artistice pentru cei mici și pentru cei mari, pe diferite categorii de vârste.

Comuna Gănești este prezentă la fiecare concurs, demonstrând importanța existenței acestei mari familii.

Post-ul Comuna Gănești, gazda întâlnirii internaționale a vameșilor apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Această știre este preluată.
Sursa acestei stiri: Comuna Gănești, gazda întâlnirii internaționale a vameșilor
Autor: Vasilescu Amalia

S-ar putea să-ți placă