Prima pagină » Concurenţă mare la Bătălia Cărţilor

Concurenţă mare la Bătălia Cărţilor

de Vitelar Sanda
concurenta-mare-la-batalia-cartilor

De 10 ani Biblioteca Judeţeană Mureş organizează o competiţie deoesebită care îi provoacă pe tineri la o adevărată luptă intelectuală. “Bătălia Cărţilor” este o întrecere care şi-a propus, încă de la prima ediţie, să promoveze lectura și literatura artistică ca factor important în educația adolescenților precum și în dezvoltarea artei oratoriei.

Concursul are o perioadă destul de lungă de desfăşurăre, anul acesta, de exemplu, înscrierile au început încă din luna aprilie, iar lupta finală se va da în ultima săptămână a lunii noiembrie cu ocazia Zilelor Bibliotecii.

Practic participanții primesc un set de lecturi pe care trebuie să le parcurgă iar cei care reuşesc şi completează fişele de lectură aferente se califică în marea finală unde trebuie să susţină o pledoarie pentru cartea lor preferată. Cel mai convingător cititor este declarat câştigător şi primeşte titlul de „Cititorul Anului.”

Elevii pot concura la două categoria, în funcţie de grupa de vârstă în care se încadrează, respectiv, 11-13 ani şi 14-18 ani.

Monica Avram, directorul Bibliotecii Judeţene Mureş, a declarat pentru Zi de Zi că anul acesta cei mai mici cititori au dat năvală să se înscrie în competiţie.

„S-au înscris foarte mulţi pentru Bătălia Cărţilor la categoria de vârstă 11-13 ani. Noi am achiziţionat câte trei exemplare din cele 10 titluri aruncate în luptă anul acesta şi după o lună de zile ne-am găsit în situaţia de a mai cumpăra un set. Deci iată, 40 de cărţi pe care nu le ai şi care sunt efectiv vânate în momentul în care sunt aduse de cititori. Cred că este un lucru foarte bun”, ne-a explicat Monica Avram.

Înscrierile la competiţie se pot face oricând până în apropierea marii dezbateri din luna noiembrie iar Monica Avram spune că sunt aşteptaţi şi adolescenţii care anul acesta s-au dovedit, deocamdată, mai timizi.

„Așteptăm și adolescenții să se înscrie. Înscrierile se pot face pe toată durata anului. Marea finală va fi în luna noiembrie de zilele bibliotecii, deci undeva în săptămâna în care va fi și ziua de 22 noiembrie. Se pot înscrie oricând, pentru că vorbim de 10 cărți care trebuie citite. Poate unele sunt citite deja și atunci mai rămân doar o parte din cele 10 să fie citite, atât timp cât pot să le parcurgă și pot să intre în finală. Îi așteptăm chiar și cu 2 săptămâni înainte, dacă reușesc să le citească”, a mai spus directorul Bibliotecii Judeţene Mureş.

Sanda VIŢELAR

Post-ul Concurenţă mare la Bătălia Cărţilor apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.
Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Concurenţă mare la Bătălia Cărţilor

Autor/editor: Vitelar Sanda

Redacția: Redacția @ Zi-de-Zi

S-ar putea să-ți placă