Prima pagină » Cristi Pârlea și campionii. Vă aștept în vizită

Cristi Pârlea și campionii. Vă aștept în vizită

de Vasilescu Amalia
cristi-parlea-si-campionii.-va-astept-in-vizita

Anul trecut, Oscar a fost desemnat cel mai frumos exemplar de pui Mastiff tibetan obținând titlul de campion junior CACIB II 2022. Uriașul blând are 70 de kg, corp atletic, agil și o privire calmă de invidiat, dovedind în cadrul expozițiilor un aspect elegant și capacitatea sa de a se comporta în ring.

Allegra este partenera lui, Tibetan Mastiff adus din China, are 6 luni, 43 de kg. Expozițiile produc bucurie atât expozanților, cât și spectatorilor, iar Allegra se pregătește să participe la toate expozițiile pentru a obține și ea un titlu de campion.

Tot anul trecut, Alma, un exemplar de Ciobănesc de Bucovina, a obținut titlul de campion național juniori. Rasa are părul la fel de lung precum Carpatinul, însă mai scurt decât Mioriticul. După un provizorat de zece ani, Ciobănescul de Bucovina a fost primit oficial printre rasele de câini omologate la nivel internaţional, în data de 29 aprilie 2019, la întrunirea generală a comitetului de la Shanghai. La nivel național, în cartea de origine, de-a lungul anilor, au fost înscrise peste 6.000 de exemplare.

Stăpânul acestor frumuseți este Valerian Cristian Pârlea, un crescător de câini de rasă din satul Pietriș, comuna Deda.  Se ocupă cu 3 rase de câini, Labrador, Mastiff tibetan și Ciobănesc românesc de Bucovina. Un crescător serios de câini este cel care a obţinut în ultimii ani exemplare de calitate, iar Cristi se poate mândri cu ce a obținut într-un timp relativ scurt.

” Am fost crescut cu mulți câini în jurul meu, aveau părinții mei și îmi plăceau foarte mult. Ideea de a crește câini de rasă a venit în umră cu 4 ani, odată cu un cadou făcut prietenei mele, un labrador. Este nevoie de pasiune adevărată pentru câine, experienţă, resurse materiale şi umane, răbdare, ambiţie şi şansă. Toate acestea contribuie la succes. Vom merge la absolut toate expozițiile din țară și înafara țării, să oținem cât mai multe titluri  ”, ne povestește Cristi, pentru că odată cu creșterea numărului de premii, câinele, ca și maestrul său, trebuie să meargă la expoziții de nivel superior, inclusiv la nivel internațional.

Cele 3 rase de câini sunt loiali, devotați, buni de pază, rezistenți, nu va fac mofturi la mâncare, însă pentru că sunt câini cu gabarit, au nevoie să li se asigure o hrană care să corespundă normelor de nutriţie. Pe timpul verii îi hrănește cu bobițe de calitate, iarna le amestecă cu carne de vită. În special labradorii sunt o rasă foarte veselă, extrem de afectuoasă, dând din coadă în mod constant și fiind mereu în mișcare, foarte indicați în joaca cu copiii.

” Avem mulți copiii și adulți curoși să îi vadă și îi poftesc pe fiecare înăuntru. Oricine este invitat să vină la noi ”, adaugă Cristi.

Specialiștii confirmă că, micuții care cresc împreună cu un patruped devin adulți mai responsabili și mai sociabili. Așadar, mergeți în vizită, Cristi și blănoșii vă așteaptă!

Campionii blănoși pot fi urmăriți și pe pagina de facebook Cristi Pârlea sau pagina de Instagram, tibetan_mastiff_romania.

Post-ul Cristi Pârlea și campionii. ” Vă aștept în vizită” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.
Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Cristi Pârlea și campionii. Vă aștept în vizită

Autor/editor: Vasilescu Amalia

Redacția: Redacția @ Zi-de-Zi

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type