Prima pagină » Curtea Comedianților, la Sighișoara

Curtea Comedianților, la Sighișoara

de Redactia @ Zi-de-Zi
curtea-comediantilor,-la-sighisoara

Proiectul ”Curtea Comedianţilor – Atelier de artă medievală renascentistă şi tradiţională”, ajuns la ediţia a XXIV-a, s-a reîntors la Sighişoara, după un traseu care a cuprins localităţi precum Laslea, Mălăncrav, Arhita, Richiş, Mediaş, Timişoara şi Alba Iulia, informează www.agerpres.ro.

Potrivit regizorului Mihai Serghei Todor, coordonatorul proiectului, până în data de 17 august, la Sighişoara se vor derula Atelierele Curţii Comedianţilor în colaborare cu UNATC Bucureşti, cu participarea studenţilor de la Secţia de Teatru de Animaţie, şi cu sprijinul SCAT Concret şi FTMB (Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti). Mihai Serghei Todor a arătat, marţi, pe Facebook, că cea de-a XXIV-a ediţie a Proiectului „Curtea Comedianţilor – Atelier de artă medievală renascentistă şi tradiţională” a cuprins ateliere de teatru şi dansuri istorice pe care le-a susţinut împreună cu Carmen Todor în cadrul proiectului MuziCarte al Fundaţiei „Mihai Eminescu Trust” în satele Laslea, Mălăncrav (judeţul Sibiu) şi Archita (judeţul Mureş), unde au participat copii din aceste sate mărginaşe. Proiectul MuziCarte a beneficiat de o finanţare din partea Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN). Stagiunea Comedianţilor s-a derulat în perioada 29-30 iulie, la Sighişoara, şi a constat în spectacole şi ateliere deschise cu sprijinul Casei Breslelor, Fundaţiei Mihai Eminescu Trust şi SCAT Concret.

(www.agerpres.ro)

Post-ul ”Curtea Comedianților”, la Sighișoara apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Această știre este preluată.
Sursa acestei stiri: Curtea Comedianților, la Sighișoara
Autor: redactia

S-ar putea să-ți placă