Prima pagină » Dacia, în competiție cu Jeep. Renault Group are planuri mari Evenimentul Zilei

Dacia, în competiție cu Jeep. Renault Group are planuri mari Evenimentul Zilei

de Roboțelul @ iDOR.info
dacia,-in-competitie-cu-jeep.-renault-group-are-planuri-mari-evenimentul-zilei

Şeful designului Renault Group, Laurens van den Acker, a declarat că Dacia ar putea fi primul competitor „serios” pentru Jeep, în Europa. Compania cu fabrica la Mioveni a luat în calcul să facă mai multe modele, premiul, cu caracteristi off road, ca cele de la Jeep.

„De aici a venit tema de outdoor”, spune Laurens van den Acker, vicepreşedinte Renault Group şi şef al designului peste toate mărcile grupului, inclusiv Dacia, pentru Autocar.

Tema „outdoor” şi cea de „aventură” sunt deja folosite de Dacia. Renault Group vrea să concureze cu Jeep și să facă o mașină mai specială ca Duster. Modelul Duster, produs de Renault, este bun pentru off road și are un preț accesibil, au spus unii șoferi.

Vrea să concureze cu Jeep

„În opinia mea, nu există un competitor serios pentru Jeep, în Europa. De ce nu ar putea fi Dacia aşa ceva? Nu există un brand conectat cu ieşirile în aer liber, care te scoate din oraş, care a devenit, în special din vremea Covid, a devenit extrem de relevant”, spune Acker.

Dacia a decis să participe și la celebrul Raliu Dakar, cu un model neprecizat. Acesta are 99% şanse să fie viitorul Duster, care va fi lansat în 2024. Renault Group a vorbit despre modelul Bigster, mai mare ca Duster.

„Dacia este o marcă foarte bine poziţionată pentru oamenii care iubesc ieşirile în aer liber. Asta dă două motive pentru a cumpăra maşina, nu doar unul”, mai spune şeful designului Renault Group, potrivit Profit.

Dacia, în competiție cu Jeep. Renault Group are planuri mari
Sursa foto Arhiva EVZ

Renault Group urmează să lanseze Duster 3 și noul Bigster, două SUV-uri care vor avea totodată și tracțiune 4×4. Cu toate astea, Sandero Steway, cea mai vândută versiune a subcompactei Dacia, este cel mai vândut model din clasa sa. După 2026, compania a anunțat alte două modele în clasa compactă.

Dacia Duster, inclusă în topul celor mai bune mașini 4×4

SUV-ul Dacia Duster, produs în România, la Mioveni, a fost inclus deja de jurnaliștii britanici de la Autocar într-un clasament al celor mai bune mașini 4×4. Aceștia au spus că mașina este „suficientă pentru a aborda zonele sălbatice” și că are un preț foarte bun.

„Nu este la fel de ieftin pe cât a fost (acum nu există o versiune Access entry-level cu tracțiune integrală), dar cu puțin sub 21.000 de lire sterline pentru Expression dCi 115 4×4 este încă accesibil, indiferent de tipul de vehicul căutt (vă veți chinui să obțineți un supermini specificat în mod similar pentru acea sumă în zilele noastre)”, își încep descrierea brtianicii, care au poziționat Duster pe locul 10 între cele mai bune mașini 4×4 și off-road.
Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Dacia, în competiție cu Jeep. Renault Group are planuri mari Evenimentul Zilei

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă