Prima pagină » De la temperatură record de 31,2 grade Celsius la mormane de zăpadă și căciuli. Vremea s-a schimbat în patru zile VIDEO

De la temperatură record de 31,2 grade Celsius la mormane de zăpadă și căciuli. Vremea s-a schimbat în patru zile VIDEO

de Roboțelul @ iDOR.info
de-la-temperatura-record-de-31,2-grade-celsius-la-mormane-de-zapada-si-caciuli.-vremea-s-a-schimbat-in-patru-zile-video

Marti, 29 August 2023, ora 13:21

8717 citiri

De la temperatură record de 31,2 grade Celsius la mormane de zăpadă și căciuli. Peisaj schimbat radical în patru zile VIDEO

Peisajul în localitatea elvețiană Zermatt, în interval de doar patru zile FOTO Twitter

Experții în meteorologie aduc în discuție cazul unei schimbări bruște de peisaj petrecută zilele trecute într-un oraș din Elveția.

Este vorba despre orașul Zermatt, din Alpii elvețieni, o localitate situată la 1600 de metri altitudine. În urmă cu câteva zile, a făcut titluri în presa națională datorită recordului de temperatură înregistrat acolo pentru data de 24 august – 31,2 grade Celsius.

Pe 28 august, peisajul s-a schimbat radical. Temperatura a scăzut până la 0,5 grade Celsius și localitatea a fost acoperită cu un strat consistent de zăpadă.

From Record-Breaking Heat to Early Snow.

In a matter of four days, the municipality of Zermatt, Switzerland, at an elevation of 1,638 meters (5,374 feet), experienced its hottest August day on record with 31.2°C (88.2°F) and an unusual pre-season heavy snow event. pic.twitter.com/2I8mR0vBs5

— Nahel Belgherze (@WxNB_) August 28, 2023

Un val consistent de frig s-a îndreptat spre sud-vestul Europei, la altitudine, în ultimele 48 de ore.

Un meteorolog a postat un video în care a surprins mișcarea curenților de aer.

Heatwave going out with a bang in Europe.

Watch how the jet stream digs aggressively into Southern Europe. The atmosphere is primed for severe weather – unfolding right now… pic.twitter.com/j2hMtJNrdf

— Scott Duncan (@ScottDuncanWX) August 27, 2023

„Valul de căldură iese din Europa cu zgomot.

Urmăriți cum jet-stream-ul sapă agresiv în sudul Europei. Atmosfera este pregătită pentru vreme severă – se desfășoară chiar acum”, arată Scott Duncan, un meteorolog britanic popular pe Twitter.

O altă animație realizată de același meteorolog surprinde chiar intervalul 24-28 august. Se poate vedea cum valul de frig (înregistrat la altitudine de peste 1500 de metri) acoperă Europa până la granița cu România:

This animation captures the transition from extreme heat (unprecedented for this late in August) to relatively cool conditions.

The variable shown here is the temperature at 850 hPa (usually around 1.5km above sea level). This can help show where our airmass is coming from. pic.twitter.com/UJNhcmjA2z

— Scott Duncan (@ScottDuncanWX) August 27, 2023

„Mediterana acționează acum și ca o sursă suplimentară de combustibil pentru furtuni. Temperaturile de la suprafața mării sunt la niveluri record.

Golful Leului (chiar la sud de Franța) este deosebit de fierbinte. Suprafețele mării se vor răci probabil dramatic în timpul acestei „malformații”.”, mai scrie meteorologul.

Unul dintre primele efecte ale aerului foarte fierbinte care a urcat în atmosferă lovind valurile reci ar fi ploile abundente.

Imagini în acest sens au apărut în ultimele 24 de ore din alte zone ale Alpilor.

1/2 Bad Gastein Waterfall in the historical spa town of Bad Gastein., #Austria today.pic.twitter.com/mFmqdcfk8b

— Volcaholic 🌋 (@volcaholic1) August 28, 2023

Un alt efect ar fi furtunile:

Unsurprisingly, footage is emerging of severe thunderstorms and structural damage in Mallorca. These are particularly dangerous thunderstorms.

Video shared via @jumpcareypic.twitter.com/zyUPv7bEBL

— Scott Duncan (@ScottDuncanWX) August 27, 2023

Diferențele mari de temperatură în interval de câteva zile sau furtunile extreme sunt, de asemenea, efecte ale încălzirii globale, explică climatologii:

„Temperaturile mai calde pot duce la o mai intensă evaporare a apelor oceanelor sau din alte corpuri de apă. Mai mulți vapori de apă în atmosferă pot duce la ploi și zăpadă mai abundente și pot alimenta furtunile tropicale”.

Președintele Microsoft: „Inteligența artificială poate deveni o armă. Trebuie să rămână supusă controlului uman”

Inteligenţa artificială poate fi transformată într-o armă şi trebuie să fie controlată de oameni, a declarat preşedintele Microsoft, Brad Smith, într-un interviu exclusiv acordat CNBC….

Falimente și refinanțări în masă ale creditelor până în 2026. Cum face față mediul de afaceri european creșterii constante a dobânzii la împrumuturi

Rata dobânzii de referință al Băncii Centrale Europene ar putea atinge un nou record în acest an, iar pentru consumatori, companii și guverne care au împrumutat trilioane de euro până…




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: De la temperatură record de 31,2 grade Celsius la mormane de zăpadă și căciuli. Vremea s-a schimbat în patru zile VIDEO

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google