Prima pagină » DOCUMENT. Licitația pentru Centura Ocolitoare a Târgu Mureșului va demara în vara anului 2023!?!

DOCUMENT. Licitația pentru Centura Ocolitoare a Târgu Mureșului va demara în vara anului 2023!?!

de redactia
document.-licitatia-pentru-centura-ocolitoare-a-targu-muresului-va-demara-in-vara-anului-2023!?!

Primarul comunei Sângeorgiu de Mureș, ing. Sófalvi Sándor Szabolcs, a publicat luni, 14 august, pe pagina sa de Facebook, un text în care aduce la cunoștința opiniei publice noutăți despre proiectul Centurii Ocolitoare a municipiului Târgu Mureș (Ernei – Sângeorgiu de Mureș – Livezeni – Corunca).

În postarea sa, edilul șef al comunei Sângeorgiu de Mureș afirmă că reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au comunicat faptul că licitația pentru execuția Centurii Ocolitoare a municipiului Târgu Mureș va demara în ”vara anului 2023.”

”În prezent, proiectul tehnic ”Actualizarea documentației tehnice PT + DDE Varianta de Ocolire Târgu Mureș” a fost predat în data de 7 iulie 2023, aflându-se în analiză la auditorul de siguranță rutieră. După implementarea eventualelor recomandări din partea auditorului și prezentarea în comisia tehnico-economico CNAIR SA precum și după aprobarea indicatorilor tehnico-economici, se va organiza procedura de licitație a lucrărilor de execuție cu termen de atribuire și ordin de începere lucrări în primăvara/ vara anului 2023”, se menționează în documentul semnat de către Tudor Alexandru Duțu, director regional, și Cristian-Marius Constantin, director al Direcției Implementare proiecte din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

Redăm, în rândurile de mai jos, și comentariul făcut de primarul comunei Sângeorgiu de Mureș pe baza răspunsului primit: ”Legat de Centura Ocolitoare a Târgu Mureșului: am solicitat din nou de la CNAIR să ne comunice, când se va continua construirea ei? Ne preocupă acest lucru pentru că, acest drum de centură va ocoli și Sângeorgiu de Mureș, astfel circulația infernală care este pe DN 15 se va reduce și pe strada noastră ”Principală”, în special cea a mașinilor de mare tonaj, ceea ce va însemna mai puține accidente, mai puține ambuteiaje în orele de vârf, mai puțin zgomot și trepidații! Iată ce ne-au comunicat administratorii DN 15 (atașat răspunsul oficial primit recent care cuprinde un text standard… și nu prea actualizat cu termenele reale): ”A fost actualizat și predat proiectul tehnic, acum îl verifică auditorul de siguranță rutieră, urmează apoi aprobarea indicatorilor tehnico- economici și licitația pentru alegerea executanților… cu termen de începere în această vară!”. Păi… vara e pe terminate… nu prea credem că, se va începe în acest an… dar să sperăm că, anul viitor într-adevăr se vor apuca de continuarea lucrărilor!”

(Redacția)

Post-ul DOCUMENT. Licitația pentru Centura Ocolitoare a Târgu Mureșului va demara ”în vara anului 2023”!?! apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Această știre este preluată.
Sursa acestei stiri: DOCUMENT. Licitația pentru Centura Ocolitoare a Târgu Mureșului va demara în vara anului 2023!?!
Autor: redactia

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type