Prima pagină » Geely se apropie încet de titanii industriei auto: Ce arată datele despre producătorul auto

Geely se apropie încet de titanii industriei auto: Ce arată datele despre producătorul auto

de Roboțelul @ iDOR.info
geely-se-apropie-incet-de-titanii-industriei-auto:-ce-arata-datele-despre-producatorul-auto

Venitul net din prima jumătate a anului a crescut cu 1%, la 215 milioane USD.

Geely a publicat câștiguri în prima jumătate a anului care depășesc estimările, depășind un război al prețurilor care continuă să lovească industria.

Venitul net a crescut cu 1%, la 1,57 miliarde de yuani (215 milioane de dolari) în cele șase luni încheiate la 30 iunie, a anunțat compania într-un comunicat marți, depășind estimările analiștilor de 1,51 miliarde de yuani, potrivit datelor compilate de Bloomberg.

Veniturile au crescut cu 26% la 73,18 miliarde de yuani.

„Scăderea prețului carbonatului de litiu în prima jumătate a anului a dus la scăderea prețurilor bateriilor, ceea ce a exercitat o influență pozitivă asupra controlului costurilor vehiculelor cu energie noi”, a spus compania în comunicatul privind veniturile.

„Cu toate acestea, marja de profit brută a grupului a fost încă afectată de noua transformare a energiei și de intensificarea concurenței pe piața auto”, se arată în comunicat.

”Război” cu Tesla și baterii auto

Războiul prețurilor a forțat majoritatea industriei să reducă prețurile la unele modele, iar marja brută a Geely a rămas la 14%, în ciuda creșterii veniturilor și a scăderii prețurilor materiilor prime pentru baterii.

Investițiile în dezvoltarea de mașini curate s-au adăugat la asta, deoarece Geely încearcă să-și accelereze tranziția la vehiculele electrice pentru a-și înfrunta concurenți precum Tesla și BYD, deși compania a redus unele cheltuieli în acest domeniu față de anul trecut.

Costurile totale de cercetare și dezvoltare au scăzut cu 8%, până la 3 miliarde de yuani.

Livrările de vehicule electrice cu baterii și hibride plug-in ale companiei au crescut cu 44% în prima jumătate a anului, mai rapid decât piața generală, care a crescut cu 37%, potrivit Asociației Chinei pentru Autoturisme.

Gama premium Zeekr a fost o performanță vedetă, vânzările au crescut cu 124 la sută în primele șase luni.

În ciuda faptului că economia slabă întunecă perspectivele pentru vânzările de mașini pentru restul anului, Geely a spus că este încă optimist în ceea ce privește atingerea obiectivului de vânzări de 1,65 milioane de unități. A livrat 694.045 de vehicule până la sfârșitul lunii iunie.

Consiliul lui Geely a declarat că a decis să nu plătească un dividend intermediar.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Geely se apropie încet de titanii industriei auto: Ce arată datele despre producătorul auto

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă