Prima pagină » Google testează filigran pentru a identifica imaginile AI | republikaNEWS

Google testează filigran pentru a identifica imaginile AI | republikaNEWS

de Roboțelul @ iDOR.info
google-testeaza-filigran-pentru-a-identifica-imaginile-ai-|-republikanews

Google încearcă un filigran digital pentru a identifica imaginile realizate de inteligența artificială (AI) pentru a lupta împotriva dezinformării pe internet.

SynthID, dezvoltat de DeepMind, divizia AI a Google, este conceput pentru a detecta imaginile produse de inteligenta artificiala. Tehnologia modifică modificările individuale ale pixelilor din imagini, făcând filigranele invizibile pentru ochiul uman, dar încă detectabile de computere.

Cu toate acestea, DeepMind clarifică faptul că SynthID nu este complet imun la imaginile extrem de schimbate. Pe măsură ce imaginile generate de AI devin mai sofisticate, distincția dintre imaginile autentice și cele generate artificial devine din ce în ce mai dificilă.

Generatoarele de imagini AI au câștigat popularitate pe scară largă, instrumente precum Midjourney având peste 14,5 milioane de utilizatori.

  • Aceste instrumente le permit utilizatorilor să creeze rapid imagini pe baza instrucțiunilor simple text, ceea ce a stârnit îngrijorări cu privire la drepturile de autor și dreptul de proprietate.

Proces

Generatorul de imagini al Google, Imagen, va fi supus sistemului său de filigranare, care creează și verifică filigrane pentru imaginile produse cu ajutorul instrumentului. Spre deosebire de filigranele tradiționale, aceste noi filigrane rămân eficiente chiar dacă imaginile sunt editate sau decupate.

Pushmeet Kohli, șeful de cercetare la DeepMind, a declarat pentru BBC că sistemul său modifică imaginile atât de subtil „încât pentru tine și pentru mine, pentru un om, nu se schimbă”.

Spre deosebire de identificarea hashing(utilizarea unui număr pentru a reprezenta o bucată de date computerizate astfel încât să poată fi protejată sau găsită rapid), a spus el, chiar și după ce imaginea este decupată sau editată ulterior, software-ul firmei poate identifica în continuare prezența filigranului.

„Puteți schimba culoarea, puteți schimba contrastul, îl puteți chiar redimensiona… și DeepMind va putea în continuare să vadă că este generat de AI”, a spus el.

În iulie, Google a fost printre cele șapte companii de inteligență artificială care au convenit în mod voluntar în SUA să asigure progresul și utilizarea în siguranță a AI. Acest angajament implică implementarea de filigrane pentru a permite persoanelor să identifice imaginile generate de computer.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Google testează filigran pentru a identifica imaginile AI | republikaNEWS

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type