Prima pagină » Interviu cu Timea Aranka Pataki: Succesul vine odată cu dedicarea și pasiunea pentru ceea ce faci

Interviu cu Timea Aranka Pataki: Succesul vine odată cu dedicarea și pasiunea pentru ceea ce faci

de redactia
interviu-cu-timea-aranka-pataki:-succesul-vine-odata-cu-dedicarea-si-pasiunea-pentru-ceea-ce-faci

După patru ani solicitanți în cadrul Facultății de Economie și Drept din cadrul UMFST, Timea Aranka Pataki a considerat că domeniul juridic merită explorat în adâncime și s-a decis să-și continue studiile în cadrul aceleiași facultăți, la studiile de Master, profilul Instituții Judiciare și Profesii Liberale. Determinarea și dorința sa infinită de a-și hrăni curiozitățile a propulsat-o direct printre profesioniști, devenind șefa de promoție a generației 2023. Am fost curioși să aflăm mai multe despre povestea sa și să o oferim drept exemplu tuturor tinerilor care aspiră la performanțele sale.

Reporter: Spune-ne, cine este este Timea Pataki?

Timea Aranka Pataki: M-am născut în orașul Târnăveni din județul Mureș, iar studiile gimnaziale le-am parcurs la Școala Gimnazială „Fogarasi Sámuel” din comuna Gănești, într-un mediu familial, unde am și crescut. Mi-am continuat studiile la Liceul Teoretic „Andrei Bârseanu” din Târnăveni și de acolo mi-am întins aripile spre drept.

Când cineva mă întreabă ce mă definește ca om, încep prin a-i spune că sunt extrem de ambițioasă. De asemenea, mă definește perseverența, dar și creativitatea. Îmi place să explorez lumea prin călătorii, fiind că sunt o fire foarte curioasă și însetată de noi experiențe, dar și dansul are un loc important în sufletul meu. De altfel, compania celor dragi mă încarcă, tocmai de aceea încerc să petrec cât mai mult timp de calitate cu ei.

Rep.: De ce ai ales să te îndrepți spre acest domeniu?

T.A.P.: Pot spune că „am fost influențată” de mai multe aspecte atunci când am ales să urmez studiile în drept, însă ce m-a motivat cel mai mult să mă înscriu la Facultatea de Drept a fost dorința de a înțelege pe deplin sistemul legal, care, din punctul meu de vedere, menține echilibrul în societate. Un alt „factor cheie” care m-a îndrumat în această direcție a fost pasiunea pe care o nutresc pentru dreptate și adevăr. Sunt, oarecum, un mic legionar care își dorește ca adevărul să învingă mereu.

Într-un final, am realizat că acest domeniu este un mijloc prin care pot contribui la soluționarea problemelor, la apărarea valorilor etice și la asigurarea respectării drepturilor fiecărui individ, iar asta m-a motivat să aplic fără să mai stau prea mult pe gânduri. Mai pe scurt, am vrut să studiez ceva care să facă o diferență (în bine) în viața oamenilor și în comunitatea mea.

Rep.: Ce te-a motivat atât de mult încât ai ajuns la asemenea performanțe în timpul anilor de studiu?

T.A.P.: Motivația din spatele reușitelor mele a fost alimentată de mai multe aspecte care m-au ghidat și m-au inspirat de-a lungul timpului. În primul rând, simt o pasiune profundă pentru ceea ce fac și pentru domeniul în care activez. Această pasiune m-a determinat să dăruiesc timp și energie pentru a învăța cât mai mult și pentru a mă dezvolta pe direcția aceasta.

De asemenea, am fost determinată de dorința de a-mi depăși limitele personale. Fiecare obstacol sau dificultate întâlnite pe parcursul călătoriei mele m-au determinat să mă străduiesc și mai mult pentru a găsi soluții și pentru a evolua.

Apreciez și sprijinul celor din jurul meu, care mi-au fost alături indiferent de situație. Mi-am dorit să le dovedesc că tot ce au investit în mine (moral și/sau economic vorbind) nu va fi în zadar și cred că am reușit să transpun, cu succes, în realitate, potențialul pe care ei l-au văzut în mine.

În cele din urmă, am avut mereu în minte impactul pe care îl pot avea acțiunile și reușitele mele asupra altor persoane și asupra comunității. Știind că pot aduce schimbări pozitive prin eforturile depuse, am căutat întotdeauna să depășesc obstacolele și să mă perfecționez pentru a putea contribui în mod semnificativ la lumea din jurul meu.

„Disciplina și organizarea sunt fundamentale în acest domeniu”

Rep.: Care crezi că este „cheia succesului” în facultate?

T.A.P.: Deși s-ar putea spune multe, consider că adevărata „cheie a succesului” în facultate constă într-o combinație echilibrată de câteva elemente esențiale. În primul rând, disciplina și organizarea sunt fundamentale. Este important să-ți gestionezi timpul cu atenție, să îți faci planuri și să-ți stabilești priorități, astfel încât să poți aborda cu succes atât studiile, cât și alte activități sau angajamente.

În al doilea rând, implicarea activă în învățare este esențială. Acest lucru înseamnă să participi activ la cursuri, să iei notițe și să pui întrebări atunci când ai nelămuriri. De asemenea, să te implici în discuții și colaborări pentru a înțelege subiectele în profunzime, să participi la cât mai multe sesiuni de comunicări științifice, concursuri, conferințe și să fii un membru activ al organizațiilor studențești.

Timea Aranka Pataki, șafă de promoție 2023 – Masterat Instituții Juridice și Profesii Liberale – UMFST

Un alt factor important este perseverența. Nu întotdeauna vei întâlni subiecte sau sarcini ușoare. Persistența în fața provocărilor, voința de a depăși momentele dificile și de a căuta soluții reprezintă aspecte esențiale ale succesului. Nu în ultimul rând, echilibrul este crucial. Este important să-ți păstrezi sănătatea mentală și fizică, să te angajezi în activități recreative și să petreci timp de calitate cu prietenii și familia. Un echilibru sănătos contribuie la menținerea energiei și a concentrării necesare pentru performanță academică.

În final, fiecare persoană are propriul său drum spre succes, dar cred că aceste elemente cheie – disciplina, implicarea activă, perseverența și echilibrul – formează baza unei experiențe universitare productive și reușite.

Rep.: Dar în domeniu?

T.A.P.: Cât despre cheia succesului în domeniu, eu consider că e mai mult vorba despre o combinație de cunoștințe solide, pasiune și dedicare, adaptabilitate la schimbări, construirea și menținerea relațiilor profesionale, gândire critică și creativă, abilități solide de rezolvare a problemelor și, nu în ultimul rând, comunicarea eficientă. Aceste elemente formează baza pentru o performanță remarcabilă într- un mediu care se află în continuă schimbare.

Rep.: Ai fost mereu atrasă de acest domeniu sau dorința de a urma această facultate a venit doar la un moment dat?

T.A.P.: Da, am fost mereu atrasă de acest domeniu. Încă din copilărie, am avut o fascinație pentru modul în care influențează societatea și relațiile dintre oameni. Această pasiune s-a consolidat odată cu dezvoltarea mea personală. Decizia de a urma această facultate nu a fost rezultatul unui moment specific, ci mai degrabă a unei convingeri constante că acesta este drumul pe care doresc să îl urmez.

Rep.: Ce planuri ai în viitorul apropiat vizavi de acest domeniu?

T.A.P.: Având în vedere că am finalizat atât studiile de licență cât și cele de master, planurile mele se concentrează acum pe aplicarea cunoștințelor dobândite și pe dezvoltarea profesională. Voi explora oportunități de a participa la programe de formare continuă și la seminare specializate, pentru a-mi menține cunoștințele la zi și pentru a înțelege mai bine dinamica în continuă schimbare a domeniului juridic.

„Fiecare pas pe care îl veți face în această direcție vă va aduce mai aproape de a vă îndeplini visul”

Rep.: Ce crezi că ar trebui să știe tinerii care își doresc să urmeze această facultate?

T.A.P.: Tinerilor care aspiră să urmeze această facultate, le-aș recomanda să fie curioși și interesați de impactul legii asupra societății și să fie deschiși să exploreze subiecte complexe. În dezvoltarea lor, își pot cultiva abilitățile de cercetare și analiză. Aceste aptitudini sunt esențiale, întrucât vor petrece mult timp citind și interpretând texte legale.

Interacțiunea cu oameni din diverse medii și perspective este, de asemenea, un aspect important. Aceasta va contribui la o înțelegere mai profundă a influenței legii asupra diferitelor grupuri de oameni și le va dezvolta abilitățile de comunicare. Adică, este important să cunoască persoane din orice domeniu și să învețe de la fiecare în parte.

În cele din urmă, perseverența este cheia. Studiul dreptului poate fi provocator și complex, dar cu o atitudine pozitivă și efort constant, pot fi obținute rezultate remarcabile. Fiecare pas pe care îl veți face în această direcție vă va aduce mai aproape de a vă îndeplini visul de a deveni profesionist în domeniul juridic. Succesul vine odată cu dedicarea și pasiunea pentru ceea ce faceți.

A consemnat Lorena PINTILIE

Post-ul Interviu cu Timea Aranka Pataki: „Succesul vine odată cu dedicarea și pasiunea pentru ceea ce faci” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.
Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Interviu cu Timea Aranka Pataki: Succesul vine odată cu dedicarea și pasiunea pentru ceea ce faci

Autor/editor: redactia

Redacția: Redacția @ Zi-de-Zi

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type