Prima pagină » ITM Mureș, controale noi în domeniul relațiilor de muncă

ITM Mureș, controale noi în domeniul relațiilor de muncă

de redactia
itm-mures,-controale-noi-in-domeniul-relatiilor-de-munca

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș, în cursul lunii iunie 2023 au fost efectuate 48 de acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă.

”Aspectele vizate de către inspectorii de muncă au fost respectarea legislației muncii în vigoare, respectiv identificarea muncii nedeclarate și fără forme legale, respectarea repausului săptămânal, respectarea prevederilor legale privind munca de noapte, transmiterea registrului cu toate elementele din contractul individual de muncă în format electronic, în termenul legal. S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 30 agenți economici, din care șapte agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări inspectorii de muncă au aplicat 40 de sancţiuni contravenţionale, din care 19 avertismente şi 21 de amenzi în cuantum de 247.500 de lei și s-au dispus 108 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate. Domeniile de activitate ale angajatorilor în care au fost identificate persoane care prestau activitate fără forme legale sunt: transporturi cu taxiuri, comerț, restaurante, lucrări de construcții, activități de organizare a expozițiilor, târgurilor și congreselor”, a informat Andrada Larisa Ogrean, inspector șef al ITM Mureș.

(Redacția)

Post-ul ITM Mureș, controale noi în domeniul relațiilor de muncă apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.
Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: ITM Mureș, controale noi în domeniul relațiilor de muncă

Autor/editor: redactia

Redacția: Redacția @ Zi-de-Zi

S-ar putea să-ți placă