Prima pagină » MINDTHEGAP Trio. Totul are legătură cu ce te-ai hrănit cultural în copilărie și adolescență

MINDTHEGAP Trio. Totul are legătură cu ce te-ai hrănit cultural în copilărie și adolescență

de Vasilescu Amalia
mindthegap-trio.-totul-are-legatura-cu-ce-te-ai-hranit-cultural-in-copilarie-si-adolescenta

MINDTHEGAP Trio participă la Festivalul Szféra. O formație tânără, care combină multe stiluri de jazz și de rock pentru a crea un sunet cinematografic atmosferic. Influențată de cultura mondială și de muzica electronică timpurie, dar și de sunetul unic al jazz-ului scandinav, muzica Mindthegap Trio este definită de un sunet melodic complex, cu accente de muzică de film, nujazz, fusion și chiar rock progresiv.

Formația e compusă din Ștefan Ormenișan  pian, clape

Cristian Suciu la bas electric

Iszlai Tamás la tobe și percuție

”Primul concert a fost la Festivalul Desculț în iarbă, urmează la Vâltoarea Mureșeană și Festivalul Szféra, festivalurile mari își fac line-up-urile în iarnă, a fost târziu să mai putem intra”, ne povestește Ștefan Ormenișan. Dar la anul îi vom vedea pe scene mari de festival în fața a mii de spectatori. Și răbdare avem.

Dar care e povestea MINDTHEGAP Trio?

Ștefan Ormenișan a făcut 8 ani de pian la Școala de arte. Adolescența a trăit-o în regimul comunist, pe vremea când se spălau creierele în permamență, cu o propagandă continuă, orice școală și universitate eraa izolată de celelalte ale lumii, accesul la cărți, filme, enciclopedii, spectacole, toate erau cenzurate. La vârsta de 14 ani, pe când era elev în clasa a VIIIa, Ștefan s-a hotărât împreună cu cel mai bun prieten, Dragoș Bardoși, să fugă de acasă, din țară, în America de Sud. Planul lor vulnerabil, din care lipseau mai multe verigi, s-a încheiat în Constanța, de unde sperau să urce pe vapor, fiind prinși și ținuți în arest o noapte. În acea perioadă, regimul comunist era proaspăt căzut, dar vechile reguli încă se mențineau în mentalitatea românilor. Fapta lor a avut consecinţe pe termen lung, plătind scump gestul de rebeliune și sete de libertate, fiind dați afară de la Liceul de Arte, pentru a da comunității exemple de rebeli. Dragoș era la desen, iar Ștefan la pian.

În perioada copilăriei și adolescenței, nu putea călători în străinătate, dar se lăsa dus în călătoriile scrise în cărți, citea mult din Jules Verne, Christopher Columbus, Livingstone, Căpitanul Cook, toate împrumutate de la Biblioteca din Aleea Carpați. Asculta muzică Carlos Santana, Pink Floyd,  Hendrix și Pink Floyd, rock-ul fiind interzis în România, regimul comunist îl considera un instrument al imperialismului. Se uita la filme cumpărate pe casete de pe piața neagră. ” Am învățat să cânt singur la chitară la vârsta de 15 ani, dar din lipsă de posibilități financiare, nu puteam face performanță la vremea aceea. Acum pot spune că stăpânesc orice instrument muzical”, ne spune Ștefan.

S-a reinventat după fiecare eșec

Ștefan a lucrat încă de la 16 ani în vacanțele de vară. Odată intrat pe piața muncii, a făcut 7 ani de presă locală și națională, după care a început încet, încet, să devină antreprenor. Și-a făcut o firmă de publicitate, iar la sfârșitul anului 2006 o firmă de producție publicitară.

În perioada 2006-2007, Ștefan Ormenișan și Victor Șerban, un asociat și prieten, au riscat făcând un business cu un credit de 50.000 de euro, fără niciun leu în buzunar, doar un apartament al părinților și un garaj. Au creat compania Global Art Production, care s-a impus repede pe piaţa de specialitate, fiind considerată cea mai competitivă societate de profil din Sud-Estul Europei. Compania producea şi furniza servicii de design şi producţie pentru branduri internaţionale mari, însă doar private label, adică sub eticheta altor companii. Odată cu venirea acordului pentru Brexit, cu consecințe negative grave pe plan social și economic, condiţiile din Marea Britanie s-au schimbat, aici fiind locul care asigura 60% din capacitatea de producție GAP. Dar ceea ce se credea a fi sfârșitul, a însemnat, practic, începutul unui imens succes comercial și personal.

Parteneratiatul cu Victor Șerban, prietenul și asociatul lui, întăreau convingerea că încrederea e cheia oricărei afaceri de succes. Cei doi au creat brandul propriu, Mindthegap cu care au ajuns la afaceri de peste 14 milioane lei în 2019.

Mindthegap și-a început călătoria ca principală marcă a companiei globale de producție de artă, proiectanță și producător de tapete și artă peretelă, un brand stabilit în Transilvania, prezent în peste 80 de țări.  În fiecare an lansează mai multe colecții de stil de viață de mobilier pentru casă, inspirate de cultura globală și creațiile iconice ale omenirii. Fiecare produs din gama lor este supus unei conștiințe ecologice, creînd articole care lasă o amprentă minimă asupra mediului.

Nu riști, nu câștigi

Cu produse premium care ajung în 80 de ţări, MindtheGap vinde sub 7% din producţie pe piaţa locală. Au început împrumutând 50.000 de euro fără să aibă un leu în buzunar, într-un apartament și un garaj al părinților un, dezvoltând în scurt timp lider în design, cunoscut pentru decorarea casei de lux. Prestigioasa revistă Homes & Gardens le-a oferit premiul „Cea mai bună colecție de tapet și textile”.

Cine ar fi crezut că numele Transilvaniei va fi purtat în SUA, Japonia, Noua Zeelandă și întreg Vestul Europei? Ștefan și Victor.

La ora actuală Mindthegap este un brand cu facilitate de producție la Târgu Mureș, cu un birou de design, un birou de design la Cluj și cu o companie „mamă” în Irlanda, un birou în Londra și o altă companie în New York. dezvoltat în scurt timp pentru a deveni un brand de tendințe, Ștefan are 45 de ani, locuiește cu soția sa, Andreea, în vârstă de 35 de ani, și cu cei doi băieți ai lor, Eric, de șase ani și jumătate, și Thomas, are patru ani și jumătate Și pentru că așchia nu sare departe de trunchi, băieții au talente artistice la muzică și desen, iar din septembrie, când începe noul an școlar, cel mare este la clasa 0 la Liceul Vocațional de Artă.

”Școala de Arte îți creează o altă cultură generală, mediul în care mergi îți creează un background, deschide noi orizonturi în viață. Totul are legătură cu ce te-ai hrănit cultural în copilărie și adolescență”, ne spune Ștefan.

Conexiunea lui Ștefan cu muzica a fost mereu puternică, a fost și rămâne prima lui dragoste.În urmă cu doi ani, a lansat la Londra colecția Woodstock 69 inspirată de celebrul festival Woodstock din vara anului 1969, o explozie de priveliști și culori amețitoare ce amintesc de spiritul liber. Pentru ședințele foto a cumpărat o serie de accesorii, instrumente muzicale, un set de tobe, boxe, ceea ce a reaprins în Ștefan scânteia de a cânta.

”Trecuseră deja 20 de ani de când am încetat să mai cânt. La început nu îmi permiteam financiar, eram conștient că nu puteam nici să trăiesc doar din asta, dar și să o fac ca un hobby era greu, pentru că celelalte activități pe care le aveam îmi furau destul de mult timp și energie. Acum, însă, a sosit momentul. Și mă bucur mult că soția mă înțelege”, a adăugat Ștefan.

Așa a pus bazele unui alt proiect ieșit din tipare, Mindthegap Trio. Din trupă fac parte Ștefan Ormenișan, Cristian Suciu și Tamasa Iszlai. Influențat de jazzul nordic, Ștefan are propriile lui compoziții de jazz cinematic, electro, sintetizator, cu efecte, chitară bas și tobe, unele piese fiind mai ritmate, un mix între electro și dub music, cu note de muzică de film, nujazz, fusion și chiar rock progresiv, altele jazz pur pian.  Nu e ușor, dar cântă ce le place.

Mulți mureșeni nu știu, dar marile lanțuri de magazine din New York, din Londra, restaurante, hoteluri chiar și filme de la Hollywood, folosesc produse create și produse la Târgu Mureș. Și nu doar atât. MINDTHEGAP urcă și pe scenă cu un Trio de invidiat.

Succes băieți!

Post-ul MINDTHEGAP Trio. ”Totul are legătură cu ce te-ai hrănit cultural în copilărie și adolescență” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: MINDTHEGAP Trio. Totul are legătură cu ce te-ai hrănit cultural în copilărie și adolescență

Autor/editor: Vasilescu Amalia

Redacția: Redacția @ Zi-de-Zi

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type