Prima pagină » Mureș: Acțiune împotriva muncii la negru și a evaziunii fiscale

Mureș: Acțiune împotriva muncii la negru și a evaziunii fiscale

de redactia
mures:-actiune-impotriva-muncii-la-negru-si-a-evaziunii-fiscale

La data de 25 august, în intervalul orar 11.00 – 16.00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Ungheni, au organizat o acțiune, în comuna Ogra, în vederea reducerii incidenţei muncii nedeclarate şi combaterii evaziunii fiscale rezultate din munca la negru.

”Activitatea fost organizată în sistem integrat împreună cu efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș și cu reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș și ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mureș, care au acționat conform competențelor în domeniul specific de activitate. În cadrul acțiunii au fost verificate șase societăți comerciale, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate, în total, 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 98.900 de lei. Dintre acestea, polițiștii au aplicat șase sancțiuni, în valoare de 51.500 de lei, în acord cu OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și o altă sancțiune, în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mureș au aplicat alte șase sancțiuni, în valoare de 42.400 de lei, la HG 984/2005”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Conform aceleiași surse, ”în baza prevederilor OUG 28/1999, polițiștii au dispus suspendarea activității unui operator economic la unitatea de vânzare a bunurilor.” 

De asemenea, DSVSA Mureș ”a dispus sechestru asupra cantității de 81,3 kilograme produse alimentare în vederea neutralizării, iar față de trei operatori economici a emis ordonanțe de interzicere a activității până la remedierea neconformităților și îndeplinirea condițiilor de desfășurare a activității din punct de vedere sanitar-veterinar”, iar în cadrul acțiunii ”au mai fost identificate patru persoane, dintre care un minor, care ar fi desfășurat activități economice cu nerespectarea prevederilor Codului muncii, verificările fiind continuate de către reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă.”

Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș.

(Redacția)

Post-ul Mureș: Acțiune împotriva muncii la negru și a evaziunii fiscale apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Mureș: Acțiune împotriva muncii la negru și a evaziunii fiscale

Autor/editor: redactia

Redacția: Redacția @ Zi-de-Zi

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type