Prima pagină » Noua lege a Educației: Părinții nu mai au acces în școli începând cu noul an școlar

Noua lege a Educației: Părinții nu mai au acces în școli începând cu noul an școlar

de redactia
noua-lege-a-educatiei:-parintii-nu-mai-au-acces-in-scoli-incepand-cu-noul-an-scolar

Începând cu noul an școlar, care se va deschide oficial pe data de 11 septembrie 2023, părinții și aparținătorii celor mici nu vor mai avea voie să intre în incinta unității de învățământ, excepție făcând doar patru situații, potrivit noii legi a Educației.

Conform noii legi a Educației 198/2023 a învățământului preuniversitar, accesul părinților în incinta unităților de învățământ la care studiază copiii lor este permis doar în conformitate cu regulamentul interior de organizare și funcționare a școlii în cauză. Astfel că, părintele sau aparținătorul/tutorele legal are acces în unitate doar dacă a fost solicitat de unul dintre profesori și/sau director pentru o discuție legată de abilitățile școlare ale copilului.

Totodată, persoanele care nu studiază sau nu sunt angajate în incinta școlii pot intra doar dacă sunt nevoite să depună o cerere sau un alt document la secretariatul unității de învățământ sau dacă desfășoară activități împreună cu cadrele didactice în cadrul anumitor programe școlare. De asemenea, o altă situație în care părintele are acces în incintă este dacă acesta participă la acțiuni organizate de consiliul părinților aprobate de conducerea unității de învățământ.

Tot în textul noii legi a Educației se precizează că niciun cadru didactic nu poate fi deranjat în timpul orelor de curs. Totuși, intervenția autorităților care coordonează sistemul național de învățământ în timpul exercițiilor de alarme pentru situații de urgență sau situații în care sănătatea fizică a elevilor ori a personalului este pusă în pericol nu este considerată perturbare a profesorilor.

Sursa foto: www.depositphotos.com

Post-ul Noua lege a Educației: Părinții nu mai au acces în școli începând cu noul an școlar apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Noua lege a Educației: Părinții nu mai au acces în școli începând cu noul an școlar

Autor/editor: redactia

Redacția: Redacția @ Zi-de-Zi

S-ar putea să-ți placă