Prima pagină » Parc fotovoltaic de 4,9 MW, în pregătire în Petelea

Parc fotovoltaic de 4,9 MW, în pregătire în Petelea

de redactia
parc-fotovoltaic-de-4,9-mw,-in-pregatire-in-petelea

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, cu prilejul unei ședințe de lucru, că proiectul ”Construire parc fotovoltaic, împrejmuire teren și lucrări de conectare la sistemul energetic național”, propus a fi realizat în extravilanul localității Petelea, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Conform proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public în data de 3 august 2023, pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține societății Bellamy Energ SRL Târgu Mureș și prevede realizarea unei centrale electrice fotovoltaice, împreună cu parcul fotovoltaic aferent, cu funcțiunea de producere a energiei electrice din surse regenerabile, pe un teren cu suprafața de 77.446 de metri pătrați.

”Centrala electrică fotovoltaică va avea o putere instalată de 4,9 MW, compusă din trei grupuri generatoare totalizând un număr de 8.793 de panouri fotovoltaice și un număr de 28 de invertoare”, se mai menționează în documentul citat.

Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/ro/home.html

Post-ul Parc fotovoltaic de 4,9 MW, în pregătire în Petelea apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Această știre este preluată.
Sursa acestei stiri: Parc fotovoltaic de 4,9 MW, în pregătire în Petelea
Autor: redactia

S-ar putea să-ți placă