Prima pagină » Peste o mie de mașini vechi din județul Mureș vor fi scoase din circulație cu programul Rabla Local – Radio Romania Targu Mures

Peste o mie de mașini vechi din județul Mureș vor fi scoase din circulație cu programul Rabla Local – Radio Romania Targu Mures

de Roboțelul @ iDOR.info
peste-o-mie-de-masini-vechi-din-judetul-mures-vor-fi-scoase-din-circulatie-cu-programul-rabla-local-–-radio-romania-targu-mures

Publicat in 16 aug. 2023 ora 3:53 pm de Uifalean Cristian

17 primării din județ s-au înscris în program (Reghin, Râciu, Gurghiu, Vătava, Solovăstru, Ibănești, Ațintiș, Apold, Sângeorgiu de Mureș, Cuci, Stânceni, Cucerdea, Iernut, Lunca Bradului, Valea Largă, Luduș, Hodac ). Acestea vor primi de la Administrația Fondului de Mediu peste 2,5 milioane de lei.

Cea mai mare sumă alocată în județul Mureș este a Municipiului Reghin unde, cu cei 600.000 de lei de la AFM, vor fi scoase din circulație 250 de mașini.

Lipsește în schimb Primăria Municipiului Târgu Mureș, care a ratat înscrierea deoarece nu a achitat la timp o taxă Ministerului Mediului, în valoare de 1,5 milioane de lei, pentru că nu a implementat sistemul de colectare selectivă a deșeurilor.

Municipalitatea speră că va mai fi lansată o nouă etapă de finanțare anul acesta, pentru a putea accesa fondurile programului.

Contribuția primăriei pentru acest an a fost deja bugetată, a precizat primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán:

Fondurile alocate de către Minister deja sunt epuizate. Municipalitatea a avut de achitat către Minister (Mediului -n.r.) legat de taxa de necolectare selectivă, va trebui municipalitatea să plătească, la fel, amendă pentru necolectare iar până nu se achită această sumă nu putem să ne înscriem în programul Rabla. Dar, noi o să avem în bugetul local alocat 300.000 de lei ceea ce înseamnă 500 de mașini vechi pe care le putem susține anul acesta.”

La nivel național, autoritățile intenționează să scoată din circulație prin programul Rabla 100.000 de mașini mai vechi de 15 ani și cu norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

Autor: Cristina Bulbescu
Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Peste o mie de mașini vechi din județul Mureș vor fi scoase din circulație cu programul Rabla Local – Radio Romania Targu Mures

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă