Prima pagină » Profit mai mare cu 50% pentru NEPI în primul semestru. Mallul din Craiova e închiriat 99% și se deschide în octombrie – Economica.net

Profit mai mare cu 50% pentru NEPI în primul semestru. Mallul din Craiova e închiriat 99% și se deschide în octombrie – Economica.net

de Roboțelul @ iDOR.info
profit-mai-mare-cu-50%-pentru-nepi-in-primul-semestru-mallul-din-craiova-e-inchiriat-99%-si-se-deschide-in-octombrie-–-economica.net

NEPI Rockcastle a realizat un profit după taxe de aproape 260 de milioane de euro, în creștere cu 50% față de cele 171 milioane de euro înregistrate anul trecut în aceeași perioadă, se arată în raportul financiar pentru prima jumătate din acest an.

Venitul net din exploatare a fost de 241 de milioane de euro, cu 23% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut, însă dacă sunt excluse achizițiile din 2022, acest venit e mai mare cu 15%.

Pe plus au fost și vânzările retailerilor din mallurile NEPI, cu 16% mai mari, excluzând supermarketurile. Valoarea coșului de cumpărături a fost cu 8% mai mare.

Mallul din Craiova al NEPI Rockcastle se deschide în octombrie

În primul semestru din acest an au fost investite 70 de milioane de euro.

Mallul Promenada Craiova este cel mai mare proiect al companiei care va fi finalizat anul acesta. Deschiderea este programată pentru luna octombrie, iar 99% din suprafața de 53.700 de mp a fost deja închiriată. Pe lângă malll, dezvoltatorul va deschide și un parc de retail, cu o suprafață de 10.000 de mp, închiriat în proporție de 85%.

Lucrările de construcție la extensia mallului Promenada din București sunt la timp și în buget. Deschiderea este estimată pentru ultimul trimestru din 2025.

Primul proiect rezidențial al companiei, cel din București, Vulcan Residence, a fost finalizat și au fost vândute 60% din cele 254 de apartamente. Au fost instalate panouri fotovoltaice pe 12 dintre centrele comerciale din România. Până la finele anului vor fi instalate panouri și pe celelalte proprietăți din portofoliul de pe plan local.

La finele lunii iunie, NEPI Rockcastle avea o poziție puternică de lichiditate de aproape un miliard de euro, formată din numerar de aproape 350 de milioane de euro și facilități de credit disponibile și neutilizate în valoare de 620 de milioane de euro.

Valoarea portofoliului companiei a crescut cu 103,7 milioane de euro și a ajuns la 6,7 miliarde de euro.

NEPI Rockcastle are în construcție sau în stadii de autorizare proiecte al căror cost este de 722 de milioane de euro, din care 287 de milioane de euro au fost deja cheltuite. Investițiile panificate pentru cea de-a doua jumătate a acestui an este de 150 de milioane de euro.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Profit mai mare cu 50% pentru NEPI în primul semestru. Mallul din Craiova e închiriat 99% și se deschide în octombrie – Economica.net

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă