Prima pagină » Recunoașteți personajul? Frumusețe a anilor ’70 măritată cu un mare actor. Pleacă din țară la 47 ani | Newsweek Romania

Recunoașteți personajul? Frumusețe a anilor ’70 măritată cu un mare actor. Pleacă din țară la 47 ani | Newsweek Romania

de Roboțelul @ iDOR.info
recunoasteti-personajul?-frumusete-a-anilor-’70-maritata-cu-un-mare-actor.-pleaca-din-tara-la-47-ani-|-newsweek-romania

Una din cele mai frumoase și talentate actrițe, Anna Szeles împlinește, azi, 81 de ani. A fost căsătorită cu Florin Piersic de care a divorțat. Se va stabili în Ungaria unde va continua să joace în filme.

În România va apărea în 30 de pelicule, în Ungaria doar în 5.

Anna Szeles s-a născut la Oradea. În copilărie ia ore de balet și pian. A absolvit liceul nr. 4 din Oradea în anul 1960. La primul examen dat la Academia de Teatru și Film este respinsă din cauza fragilității și tinereții ei (motivul oficial). Lucrează un an ca muncitoare după care în anul următor reușește pe primul loc. Deja după primul an este remarcată și distribuită în filmul ,,Vacanță la mare” (1962).

Citește și: Piersic, întâlnire cu mare sa iubire de acum 40 de ani, Anna Szeleș. „Este artista sufletului meu”

Anna a fost a doua soție a lui Piersic.

„Nici nu mai știu cum l-am cunoscut, cred că la Buftea, la filmări, dar el era căsătorit atunci cu Tatiana Iekel. Țin minte că mă tot invita la teatru. Francisc Munteanu mi-a spus să nu mă duc că o să mă îndrăgostesc de el, dar eu totuși m-am dus. Am văzut câteva spectacole, apoi nu s-a mai întâmplat nimic. În schimb, Florin întotdeauna mi-a scris câte o vedere, de peste tot unde se afla, ani de zile.

După opt ani de la divorțul lui am făcut un film împreună, „Elixirul tinereții”, și acolo, la filmare, ne-am îndrăgostit și imediat ne-am căsătorit. Marea dragoste a durat aproape cincisprezece ani. Dar în acest timp noi am trăit separat, eu la Cluj, el la București și umblam de la unul la altul, ca amanții.

Frumusețe a anilor 70 măritată cu un mare actor. Pleacă din țară la 40 ani

Eu eram angajată la Teatrul Maghiar din Cluj, acolo primeam roluri principale și îmi era teamă că dacă mă duc la București voi ajunge doar să duc tava pe scenă. În plus, familia mea, rădăcinile, toate îmi erau în Ardeal. Copilul nostru stătea cu mine (cei doi au un copil – Daniel n.red.), Florin n-avea nici o treabă, venea în vizită, și-atât. Tot ce era greu, școală, boală, totul eu am făcut. Singură”, povestea Anna Szeles într-un interviu.

Anna spunea, într-un alt interviu, că a ales să rămână la Cluj pentru a juca rolurile importante.

„Și nu uit niciodată că Radu Beligan mi-a spus: «Ești o fată deșteaptă». Pentru că aici jucam roluri principale. Iar în București, trebuie să fiu sinceră, n-aș fi avut aceleași roluri ca aici, fiindcă se simte accentul meu maghiar…”, a povestit Anna, în cadrul unui eveniment organizat la TIFF, citata de OK Magazine.

Citește și: Însurat cu Tatiana Iekel, Piersic o curta pe Anna Szeles. Căsătoriți, au vrut să divorțeze de 5 ori

Au divorțat greu

Căsnicia dintre Piersic și Anna avea să dureze 10 ani. Au divorțat cu greu pentru că Piersic s-a opus.

„Divorțul nostru a fost civilizat, dar a durat foarte mult, de vreo cinci ori am dat divorț.

Problema era că Florin fusese coleg de școală cu majoritatea avocaților din Cluj – el nu dorea să divorțăm – și de câte ori venea la proces le spunea câteva bancuri avocaților, iar aceștia încercau să mă convingă să nu divorțez.

A cincea oară, după ce am plătit multe taxe, am zis, Florine, hai să divorțăm, nu spun la nimeni. Mi-a spus că mă iubește, că nu poate trăi fără mine, însă până la urmă a acceptat și ne-am despărțit elegant”.

Au divorțat în 1985. În 1989 a plecat în Ungaria.
Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Recunoașteți personajul? Frumusețe a anilor '70 măritată cu un mare actor. Pleacă din țară la 47 ani | Newsweek Romania

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type