Prima pagină » Rețea nouă de apă potabilă pentru Berghia și Sântioana de Mureș

Rețea nouă de apă potabilă pentru Berghia și Sântioana de Mureș

de Redactia @ Zi-de-Zi
retea-noua-de-apa-potabila-pentru-berghia-si-santioana-de-mures

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, că proiectul ”Construirea rețelei de alimentare cu apă potabilă în comuna Pănet (satele Sântioana de Mureș și Berghia), județul Mureș”, propus a fi amplasat în intravilanul comunei Pănet, satele Sântioana de Mureș și Berghia, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public în data de 21 iulie 2023, pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține Primăriei Comunei Pănet și prevede realizarea reţelei de alimentare cu apă potabilă în localitățile Berghia și Sântioana de Mureș, racordarea rețelelor noi la conducta magistrală de apă Târgu Mureș – Band, construirea de gospodării de apă (câte una în fiecare localitate), realizarea branșamentelor individuale la rețeaua de alimentare cu apă și montarea de hidranți stradali.

”Alimentarea cu apă potabilă se va realiza din conducta de aducțiune Band – Pănet, aflată în administrarea Compania Aquaserv SA Târgu Mureș. Sursa de alimentare cu apă: conducta de aducțiune Band – Pănet care este în administrarea Compania Aquaserv SA, astfel că debitele de apă disponibile și punctele de racord au fost stabilite de către administratorul aducțiunii: localitatea Sântioana de Mureș se va racorda la căminul CA2, cu un debit alocat de 16,9 metri cubi/oră (4,7 litri/secundă); localitatea Berghia se va racorda la căminul CA3, cu un debit alocat de 12,9 metri cubi/oră (3,6 litri/secundă)”, se menționează în document.

(Redacția / Foto: https://depositphotos.com/ro/home.html )

Post-ul Rețea nouă de apă potabilă pentru Berghia și Sântioana de Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Această știre este preluată.
Sursa acestei stiri: Rețea nouă de apă potabilă pentru Berghia și Sântioana de Mureș
Autor: redactia

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type