Samsung 990 Pro SSD

Dacă întrebi orice cunoscător care este cel mai tare producător de SSD-uri, răspunsul va fi adesea Samsung. Doar că în ultima sa lansare, producătorul nu a inclus și un model de 4TB, iar oamenii l-au cerut încă de pe atunci. Și când clientul cere, i-l oferi, așa că astăzi facem cunoștință cu Samsung 990 Pro de 4TB, cel mai nou model din catalogul producătorului și în același timp, noul flagship din ofertă.

Samsung 990 Pro de 4TB oferă viteze foarte mari, atingând până la 7.450 MB/s la citire și până la 6.900 MB/s la scriere. SSD-ul va fi disponibil în două variante, una cheală și una cu radiator iluminat RGB. Iar dacă vă întrebați ce-l face special, chestii precum cei 4GB de DRAM Cache sau capacitatea de scriere (TBW) de 2400TB sunt argumente solide. Ca de obicei, garanția oferită de producător este de cinci ani.

You wanted it so badly, we had no choice but to deliver. The 4TB 990 PRO by #SamsungSSD is coming. Same blazing-fast storage with double the max capacity for gaming, video, 3D editing, and more. Stay tuned for more details. pic.twitter.com/B3iRso9Q3p

— Samsung Semiconductor (@SamsungDSGlobal) August 24, 2023

Noul SSD nu este chiar cea mai nouă fiță în IT, modelele PCIe 5.0 fiind alea care fură lumina reflectoarelor în ultima vreme. Dar nu toată lumea vrea sau are banii să treacă la PCIe 5.0, așa că Samsung 990 Pro de 4TB va fi un upgrade perfect pentru PlayStation 5, dar și pentru PC-urile care folosesc platforme mai vechi cu suport pentru PCI Express 4.0. Momentan nu avem un preț pentru noul SSD, dar va spun de pe-acum că va fi mare.

Photo of Marinake

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu… așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.