Prima pagină » Sighişoara devine timp de 4 zile capitala multiculturalităţii

Sighişoara devine timp de 4 zile capitala multiculturalităţii

de Vitelar Sanda
sighisoara-devine-timp-de-4-zile-capitala-multiculturalitatii

Începând de joi, 24 august, şi până duminică, 27 august, la Sighişoara şi-au dat întâlnire reprezentaţii celor 20 de minorităţi naţionale din România în cadrul Festivalul Pro Etnica. Evenimentul ajuns la cea de-a XIX-a ediţie va aduce pe scena cetăţii Sighişoara dansurile, cântecele, costumele populare ale minorităţilor.

„Cele mai multe evenimente din program se vor desfășura pe scena din Piața Cetății medievale a Sighișoarei și vor cuprinde spectacole de muzică și dansuri prezentate de artiști amatori și profesioniști din cadrul organizaţiilor minorităţilor naţionale. Astfel, Sighișoara, atestată documentar în anul 1280 și în prezent singura cetate medievală locuită din sud-estul Europei, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, devine punctul de întâlnire a etniilor conlocuitoare din România, egale în drepturi și libere să-și exprime cultura și valorile specifice. Cetatea, construită pentru apărare și rezervată, în istorie, unei singure etnii, se deschide cu generozitate pentru minoritățile naționale, sub semnul dialogului și al păcii interetnice”, a declarat directorul evenimentului Volker Reiter.

În paralel, vor avea loc prelegeri, conferinţe, dezbateri despre etnii şi convieţuire interculturală (sub genericul ”Agora dialogului intercultural”), mese rotunde despre literatura și cultura etniilor (în cadrul ”Salonului Literar”), expoziţii, standuri de carte.

Organizatorul evenimentului este Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret Sighișoara iar coorganizatorul – Consiliul Județean Mureș.

ProEtnica 2023 este finanțat de Ministerul Culturii, Departamentul pentru Relații Interetnice al Guvernului și Ambasada Republicii Federale Germania, cu sprijinul Agenției Naționale pentru Romi și Centrului Național de Cultură a Romilor, Romano Kher. (S.V.)

Post-ul Sighişoara devine timp de 4 zile capitala multiculturalităţii apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.
Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Sighişoara devine timp de 4 zile capitala multiculturalităţii

Autor/editor: Vitelar Sanda

Redacția: Redacția @ Zi-de-Zi

S-ar putea să-ți placă