Prima pagină » Tabăra de la Blaga continuă cu ediția a V-a

Tabăra de la Blaga continuă cu ediția a V-a

de Redactia @ Zi-de-Zi
tabara-de-la-blaga-continua-cu-editia-a-v-a

Comunitatea Blaga păstrează și în această vacanță de vară tradiția organizării întâlnirilor de vară, demers menit să vină în întâmpinarea dorințelor elevilor și cadrelor didactice de a pune în valoare spiritul constructiv, stimularea cunoaștererii și nu în ultimul nevoia de a descoperi locuri, oameni, fapte din comunitatea reghineană.

„Ediția a V-a a programului educaţional ”Tabăra de la Blaga” se va desfășura în perioada 5-7 septembrie 2023 cu ajutorul voluntarilor inimoși, elevi și profesori de la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din Reghin, partenerilor noștri și comunității locale. Ne-am propus să împuternicim tinerii să identifice probleme reale din comunitățile lor şi să contribuim la crearea unei comunităţi școlare incluzive orientate spre elevi prin implicarea acestora în ateliere de educație pentru viață, dezvoltare personală, jocuri și concursuri educative, seri tematice, excursii și programe de formare. Acest program fost elaborat în iunie 2021 ca răspuns la efectele nocive pe care pandemia COVID-19 a avut-o asupra beneficiarilor educaționali. Motto-ul proiectului, un citat din Albert Einstein, sistematizează scopul acestui demers: “Scopul educaţiei ar trebui să fie pregătirea unor oameni care să acţioneze şi să gândească independent şi care, în acelaşi timp, să vadă în slujirea comunităţii realizarea supremă a vieţii lor.” Astfel, programul educaţional folosește ca metodologie educațională învățarea prin experienţă cu accent pe metodologia educației prin serviciul în folosul comunității (service learning) și a educaţiei learning by doing”, ne-a declarat prof. Cristina Drescan, inițiatorul și coordonatorului programului educațional ”Tabăra de la Blaga”.

„Între obiectivele principale ale acestui proiect se numără, printre altele, dobândirea sentimentului de acceptare și de apartenență la un grup, plăcerea de a petrece timpul alături de o echipă motivată formată din elevi şi profesori, aprofundarea limbilor materne şi moderne prin ateliere non-formale, dezvoltarea unor abilități personale şi profesionale, consolidarea unui set de valori stabile şi coerente, adoptarea unui stil de viață sănătos şi petrecerea de timp în aer liber şi în natură, conştientizarea valorilor locale şi regionale etc”, a precizat prof. Cristina Drescan.

Activități diverse

Oferta taberei din această vacanță de vară este bogată, menită atât să pună în valoare setea de cunoaștere a elevilor cât și să le ofere momente de relaxare și bună dispoziție „Pentru această ediție am pregătit 20 de activități, de la orientare profesională, vizite la întreprinderi, discuții cu antreprenori și angajatori locali și ateliere practice și de îndemânare, până la tură pe biciclete, sport, mâncare sănătoasă, drumeție și team-building, ca să amintesc doar câteva. Sperăm ca și această ediție să aducă beneficii reale Comunității Blaga și să începem noul an școlar cu entuziasm, bucurie și emoții pozitive”, a precizat prof. Cristina Drescan.

Un rol important este cel al voluntarilor, profesori și elevi, parte integrantă în construcția taberelor inițiate de Comunitatea Blaga. „La ediția a V-a a Taberei Blaga vom trăi, ca în basme, trei zile de poveste în perioada 5- 7 septembrie 2023, pentru a păși, uneori, pe tărâmul fanteziei, unde vor prinde viață diferite ateliere: scrabble, atelier foto, jurnalism, aranjamente florale, lego, cosmetică. Și, pentru că în mijlocul oamenilor ne simțim cel mai bine, învățarea fiind pentru noi o acțiune permanentă, vom face vizite educative și excursii: la Velomobil Breaza, la muzeu pentru mâncare sănătoasă, la Bicăjel, o tură cu bicicletele la Deleni-Poienița. Activitățile de tip ,,Biblioteca vie” și ,,Orientarea profesională” ne vor oferi mici incursiuni în viața celor care și-au ales deja cariera și doresc să îi motiveze și pe alții. De momente de meditație vor avea parte elevii la yoga. Bucurându-se de prietenii necuvântători, admiratorii acestora vor avea parte de clipe speciale. Deoarece voluntarii și organizatorii sunt din Reghin, vom afla ce lucruri interesante cred localnicii, la ,,Ce spun reghinenii”. Toate acestea, adunate, vor crea un frumos buchet de amintiri care dorim să rămână și să imprime Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga” mai multă valoare și frumusețe, plus multă magie.Vă așteptăm cu drag!”, a menționat Mirela Cioloca, prof. voluntar.

„Taberele Blaga sunt o încântare pentru fiecare elev al liceului. De câțiva ani, profesori minunați din liceu au reușit să ne creeze noua, elevilor amintiri frumoase în vacanța de vară legate de partea extrașcolară.Cu toate că și în anii trecuți au fost activități bine adaptate pentru nevoile elevilor, anul acesta sunt gândite mult mai îndeaproape și astfel le oferă liceenilor ocazia să descopere lucruri noi și utile”, a spus Diana Marcu, elev voluntar.

Alin ZAHARIE

Post-ul ”Tabăra de la Blaga” continuă cu ediția a V-a apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Această știre este preluată.
Sursa acestei stiri: Tabăra de la Blaga continuă cu ediția a V-a
Autor: redactia

S-ar putea să-ți placă