Prima pagină » TCL aduce tehnologia NxtPaper pe smartphone-uri! Sosesc modelele TCL 40 NxtPaper și 40 NxtPaper 5G, cu panouri color asemănătoare cu cele E-Ink

TCL aduce tehnologia NxtPaper pe smartphone-uri! Sosesc modelele TCL 40 NxtPaper și 40 NxtPaper 5G, cu panouri color asemănătoare cu cele E-Ink

de Roboțelul @ iDOR.info
tcl-aduce-tehnologia-nxtpaper-pe-smartphone-uri!-sosesc-modelele-tcl-40-nxtpaper-si-40-nxtpaper-5g,-cu-panouri-color-asemanatoare-cu-cele-e-ink

TCL a dezvăluit tehnologia display-urilor NxtPaper în urmă cu câțiva ani. Este vorba despre ecrane apropiate de cele E-Ink ca feeling, dar care redau culori vii și oferă confort pentru ochii utilizatorilor. În portofoliul companiei există doar câteva dispozitive ce folosesc această tehnologie pentru display (3 tablete și un laptop convertibil). Ei bine, azi au fost prezentate și două smartphone-uri ce aduc panouri NxtPaper. Mai jos avem detalii.

TCL 40 NxtPaper

Primul pe listă este un model ce beneficiază de conectivitate 4G LTE cu display de 6.78 inch în diagonală, refresh rate de 90Hz, rezoluție Full HD+. Acesta aduce un mod special e-reader pentru citit care face ca toate elementele de pe display să fie afișate în nuanțe de gri. În plus, telefonul primește și o husă specială notepad care include un stylus T-Pen pentru scris. Interesant e că feeling-ul folosit de acest display în timpul scrisului e similar cu cel al unui pix pe o foaie.

Sub capota telefonului se află un procesor MediaTek Helio G88, 8 GB de memorie RAM (+ 8 GB RAM virtual) și 256 GB de stocare. Există și slot pentru carduri microSD dedicat, pe lângă cele două slot-uri SIM fizice. 

În spate primim un setup triplu ce implică o cameră principală de 50 MP, una ultrawide de 5 MP, dar și una macro de 2 MP. Camera selfie e integrată în decupaj bulină și are 32 MP.

Telefonul poate filma doar la calitate Full HD @ 30 FPS folosind camera principală. TCL 40 NxtPaper aduce difuzoare stereo cu tehnologie DTS 3D Boom Sound și are jack de 3.5 mm pentru căști. Terminalul are baterie de 5010 mAh, alimentarea se realizează la 33W pe fir, iar în cutie se află un încărcător + cablu USB-C 2.0. 

TCL 40 NxtPaper 5G

Ajungem și la varianta ce beneficiază de conectivitate 5G, dar care aduce un look „old school”, având un decupaj picătură pentru camera selfie. Panoul său măsoară 6.6 inch în diagonală, are rezoluție HD+ și refresh rate de 90Hz. Veste bună e că telefonul suportă stylus T-Pen, însă. 

Sub capotă găsim un procesor Dimensity 6020 de la MediaTek, 6 GB de memorie RAM și 256 GB de stocare. Apare aici un slot pentru carduri microSD alături de slot pentru două SIM-uri, iar terminalul vine cu Android 13 și interfața NxtPaper UI aplicată peste. Bateria acestui model are 5000 mAh, iar alimentarea se realizează la 15W pe fir.

În spate găsim un senzor foto principal de 50 MP, unul macro de 2 MP, dar și unul bokeh de 2 MP. Camera selfie are 8 MP, iar filmarea este limitată la Full HD @ 30 FPS. Asemeni variantei 4G primim aici jack de 3.5 mm pentru căști, însă acest model nu are difuzoare stereo. TCL spune că aceste două modele vor primi cel puțin o actualizare majoră de sistem și update-uri de securitate timp de 2 ani.

Preț și disponibilitate

Cele două telefoane sosesc în câteva săptămâni conform companiei. TCL 40 NxtPaper (4G) va costa 200 de euro, iar varianta 5G sosește în luna octombrie și va costa 250 de euro.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: TCL aduce tehnologia NxtPaper pe smartphone-uri! Sosesc modelele TCL 40 NxtPaper și 40 NxtPaper 5G, cu panouri color asemănătoare cu cele E-Ink

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google