Prima pagină » Un mare actor părăsește scena. Ultimul spectacol Evenimentul Zilei

Un mare actor părăsește scena. Ultimul spectacol Evenimentul Zilei

de Roboțelul @ iDOR.info
un-mare-actor-paraseste-scena.-ultimul-spectacol-evenimentul-zilei

Un mare actor părăsește scena. Mihai Mălaimare a anunțat că va dispărea din lumina reflectoarelor. Actorul îşi ia rămas bun de la Teatrul Masca şi îşi serbează ziua de naştere în cadrul proiectului „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă Urbană”. Și Anca Florea va trage cortina în următoarele zile.

În zilele de 26 şi 27 august, Mihai Mălaimare va susţine ultimele sale spectacole de la Teatrul Masca. El a înființat acest teatru în 1990, împreună cu Anca Florea. Reprezentaţiile vor avea loc pe Calea Victoriei (zona Muzeul Naţional de Istorie) de la ora 19.00. Accesul este gratuit.

„Eu… după ce s-a tot scris că-i interpretez pe alţii, m-am decis să mă interpretez pe mine însumi”, a spus actorul „Actorul meu se întoarce pentru ultima dată pentru că îmi era dor de scenă, aşa cum o ştiam eu, aşa cum am învăţat eu să o iubesc”, a declarat Mihai Mălaimare.

Teatrul Masca a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural”, Categoria D (Arta Spectacolului) în grad de Cavaler (2010) şi Ofiţer (2015).

Mihai Mălaimare, o viață aglomerată

Între 1973 și 1990, Mihai Mălaimare a jucat la Teatrul Național București, terminând în paralel, în 1984, și secția „Regie Teatru” la IATC. În 1981, el a beneficiat de o bursă de studii la Şcoala de teatru ”Jacques Lecoq” din Paris. Acesta a predat la Şcoala de Teatru Pygmalion din Viena (pantomimă) şi la Gallaudet University (Washington, SUA).

Actorul a înființat Teatrul Masca în primăvara anului 1990. Mihai Mălaimare a și membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (2008-2013) şi membru al Consiliului de Administraţie al TVR (1998-2000).

Acesta a fost membru PSDR în 1995 și membru PSD. A demisionat din PSD în 2005, transferându-se în rândurile PNL. Mihai Mălaimare a fost decorat în 2002 cu Ordinul Naţional „Serviciu credincios” în grad de Cavaler. În 2008, cunoscutul actor a primit Premiul UNITER, pentru teatru nonverbal.

El a scris și trei cărți. Este vorba de „Maidane cu teatru” (1998), „Demisia” (2004) şi „Şansa” (2007), potrivit RTV.
Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Un mare actor părăsește scena. Ultimul spectacol Evenimentul Zilei

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google