Prima pagină » Auracast va fi o extensie utilă a standardului Bluetooth

Auracast va fi o extensie utilă a standardului Bluetooth

de Roboțelul @ iDOR.info
auracast-va-fi-o-extensie-utila-a-standardului-bluetooth

Bluetooth se extinde în continuare cu noi specificații și funcții, iar Auracast pare chiar utilă, cu multe scenarii moderne de utilizare.

Momentan conexiunile Bluetooth sunt de tipul one-to-one. Căștile wireless se conectează la telefon. Telefonul se conectează la autovehicul. Telecomanda la vreun aparat electronic complex. Becurile la un hub.

Și chiar dacă unele dispozitive suportă simultan mai multe conexiuni bluetooth (telefonul se conectează simultan la căști și ceas, de exemplu), în practică fiecare conexiune este independentă în majoritatea cazurilor.

Intră în scenă Auracast. Auracast este gândit ca o conexiune many-to-one, ca un broadcast. Un emițător Bluetooth va transmite… ceva—muzică, anunțuri, ce-o fi nevoie—prin Bluetooth Auracast către oricine se conectează la acel emițător.

În primul rând, conectarea va fi simplă. Se va face într-un mod foarte asemănător cu conectarea la un hotspot wifi, adică vei vedea o listă de “emițătoare” Auracast din zona telefonului și vei alege la care să te conectezi.

Se vor mai putea stabili conexiuni și scanând un cod QR și probabil va fi și NFC-ul introdus cumva în ecuație pentru rapiditate, ca doar să atingi ceva cu telefonul pentru conectare.

Și aici apar foarte multe scenarii de utilizare pentru Auracast. Iată câteva simple și utile:

Există televizoare în spații publice (aeroport, mall etc) care doar afișează imagini pentru că sunetul este oprit. Aceleași televizoare ar putea transmite însă sunetul prin Auracast către căști Bluetooth astfel încât cei interesați să aibă parte și de semnalul audio, nu doar de cel video.

Sisteme de traducere în limbi străini sau tururi ghidate. Sistemele actuale includ un fel de aparat cu căști ce receptionează de fapt un semnal radio de la omul care traduce în timp real discursul de la o conferință sau informațiile spuse de un ghid către un grup de turiști. Transmisiunea radio poate fi afectată de interferențe, mai ales în zone aglomerate, iar calitatea audio nu este foarte bună. Enter Auracast, când te poți conecta pur și simplu la “hotspot-ul” limbii străine dorite sau al ghidului tău și primești în căști un sunet mult mai bun.

Anunțuri pentru spații publice. Un exemplu bun este tot al unui aeroport. Multe aeroporturi renunță la recitarea prin sistemul de public announcement a zborurilor și devine sarcina pasagerilor să se uite pe ecran pentru a nu rata îmbarcarea. Cu Auracast, în întreg aeroportul ar putea funcționa un canal dedicat (sau mai multe, pentru diverse limbi străine) care să recite periodic informații despre zboruri. Când ești interesat de ele, te conectezi pe moment, asculți ce te interesează și pleci mai departe.

Aplicații și mai bune de tipul silent disco. Bluetooth se descurcă foarte bine la micșorarea interferențelor printr-o gestiune bună a frecvențelor și modulației.

Se pot face multe chestii deștepte.

Acum, în mod evident căști wireless nu se pot conecta la un astfel de transmițător Auracast, că nu au interfață din care să îl alegi. Pentru asta în standard apare termenul de Auracast Assistant, care este de fapt telefonul tău. Telefonul va intermedia legătura între transmițător și căști. După ce le face “lipeala”, căștile își iau singure semnal de la transmițător, eliberând astfel telefonul de încărcare.

Va mai dura, desigur, până vom vedea asta în practică. România nu este totuși o țară unde să fie implementate rapid astfel de soluții, nu avem nici aeroporturi ample și nici palate sau muzee unde să fie mii de turiști de toate naționalitățile în fiecare zi. Vedem noi însă ce apare. Între timp, chiar zilele trecute Samsung a anunțat că va implementa Auracast pentru anumite modele de televizoare cu căștile Buds 2 Pro.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Auracast va fi o extensie utilă a standardului Bluetooth

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google