Prima pagină » Consolă de cloud gaming Microsoft Xbox? Gigantul american a testat un prototip

Consolă de cloud gaming Microsoft Xbox? Gigantul american a testat un prototip

de Roboțelul @ iDOR.info
consola-de-cloud-gaming-microsoft-xbox?-gigantul-american-a-testat-un-prototip

Ideea de cloud gaming a evoluat masiv în ultimii ani, între statul acasă în pandemie şi investiţiile mari în servere şi servicii. Avem GeForce NOW , Amazon Luna, Xbox Game Pass, dar nu toate serviciile de genul au succes. Google Stadia spre exemplu. Microsoft pariază aşa mult pe servicii de gaming încât ar fi pregătit şi o consolă portabilă axată pe cloud gaming după cum aflăm de la sursa TheVerge.

Sony are PlayStation Portal drept consola de gaming axată pe game streaming de pe PS5. Microsoft ar fi testat un prototip rival, un model axat pe Xbox Game Pass şi streaming de jocuri din cloud. Între timp încep să aibă tot mai mult succes console că Valve Steam Deck, ASUS ROG Ally şi Lenovo Legion Go.

Iată şi citatul relevant de la sursă (TheVerge):

„Surse apropiate de Microsoft şi planurile sale Xbox afirma că această companie a testat sub formă de prototip un dispozitiv axat pe cloud şi care e portabil. Microsoft a dezvoltat o versiune light a interfeţei Xbox care poate rula pe portabile, pe console axate pe cloud şi TV-uri.”

„Interfaţa a apărut pe televizoare Samsung, pe o consolă dedicată Xbox cloud anunţată de Microsoft şi anulată, pentru că Microsoft a pivotat spre aplicaţia de streaming pe TV.”

„Auzisem în 2021 ca Microsoft lucrează la un stick de streaming, care se va conecta la un TV pentru a suporta cloud gaming. Proiectul nu s-a mai concretizat, cum probabil nu o va face nici nouă consola portabilă. Microsoft prefera serviciile în detrimentul hardware-ului de ceva vreme.”

E mai probabil că Microsoft să ajute firme ca ASUS sau Lenovo să creeze portabile de genul.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Consolă de cloud gaming Microsoft Xbox? Gigantul american a testat un prototip

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă