D

de Roboțelul @ iDOR.info
d

Discord nu este doar in tendinte ca retea sociala a jucatorilor, ci este vizata ca urmatoarea achizitie a Microsoft. Mai multe surse apropiate companiei au anuntat ca „Discord isi exploreaza optiunile de vanzare datorita interesului diferitelor parti care doresc sa achizitioneze compania ” , iar aceste negocieri sunt in stadiul final, Microsoft fiind cel mai bine pozitionat pentru a preia ea.

Microsoft ar putea achizitiona Discord pentru 10 miliarde de dolari

Dupa marea sa decolare anul trecut in care a reusit sa depaseasca 100 de milioane de utilizatori activi lunari, 250 de milioane de utilizatori inregistrati, pe langa faptul ca si-a dublat valoarea, care in prezent se apropie de 7.000 de milioane de dolari , nu este de mirare ca Discord, care dupa pandemie s-a pozitionat ca o aplicatie de comunicare globala, este la masa negocierilor.

Epic, compania mama a Fortnite, si Amazon sunt si ele interesate sa achizitioneze platforma, dar in ciuda faptului ca inca nu exista informatii oficiale, Microsoft este cel mai puternic rival cu o oferta de aproximativ 10.000 de milioane de dolari .

In ultimii ani, Microsoft a facut achizitii majore pentru a-si consolida afacerile digitale: in urma cu 3 ani, gigantul de la Redmond a cumparat GitHub, platforma de dezvoltare software colaborativa, iar acum achizitia Discord s-ar potrivi perfect cu planurile sale de expansiune in zona sa de jocuri video la in acelasi timp, si-ar imbunatati aplicatiile de comunicare. Pe de alta parte, sa ne amintim ca Microsoft este si proprietarul LinkedIn.

Ce este Discord?

Ca o descriere rapida si simpla, putem spune ca Discord este o platforma conceputa pentru a crea grupuri pe diferite subiecte specifice in care utilizatorii intra pentru a chat.

Dar ceea ce face Discord diferit de alte platforme de chat este ca iti permite sa ai propriul tau server, sa creezi diferite canale, cum ar fi sa ai propriul tau IRC si sa inviti oamenii pe care ii doresti. De fapt, te poti gandi la Discord ca la un Skype cu diferite grupuri, cu toate acestea, ofera instrumente mai avansate, motiv pentru care si-a castigat porecla de „Slack of gamers”.

Diferentele dintre Discord si alte platforme de chat

Desigur, exista nenumarate subiecte care sunt discutate in camerele de chat Discord , totusi, jucatorii au gasit in Discord platforma ideala pentru a forma grupuri, deoarece permite crearea de sali pentru organizarea de jocuri video si nu este necesar sa scrieti deoarece ofera Functii de chat vocal, pe langa faptul ca aceste apeluri au o latenta redusa: la folosirea chat-ului in timpul jocului, apelurile consuma datele minime pentru a nu impiedica conectarea jocurilor online.

In Discord poti crea servere si canale pentru a vorbi despre aproape orice subiect, ceea ce a dat nastere unei comunitati mai largi decat cea initiala, bazata pe jocuri video. Din acest motiv, fondatorul sau Jason Citron a anuntat la jumatatea anului 2020 ca platforma se confrunta cu o schimbare de focalizare. Prin aceasta, ei planuiesc sa faca imbunatatiri, cum ar fi facilitarea crearii de servere si extinderea focalizarii deja prezente catre un public in afara jocurilor video: asa cum Twitch nu mai este doar o retea sociala pentru jucatori, Discord incearca sa devina un loc in care pot vorbi despre orice alt subiect. Cele 100 de milioane de utilizatori activi lunar il fac o alternativa foarte puternica la Clubhouse.

Platforma sa este gratuita, dar are optiuni de monetizare prin personalizari platite, de exemplu emoji-uri sau optiunea Discord Nitro , unde pentru o taxa lunara utilizatorul poate obtine un avatar animat, poate folosi emoji-uri personalizate pe toate serverele si poate obtine un avatar mai mare. dimensiunea de incarcare a fisierului (pana la 50 MB), plus o insigna de profil.

In plus, din 2018 Discord ofera un magazin de jocuri si serviciul sau First on Discord: jocuri noi vor aparea mai intai pe platforma sa exclusiv timp de 90 de zile. Un alt avantaj al acestei platforme este ca este extrem de versatila, deoarece are o aplicatie pentru Android, iOS, Windows, MacOs si Linux, pe langa faptul ca ii poti accesa si camerele de chat prin browser.

Cum sa iti faci cont ?

Va puteti inregistra contul Discord la oricare dintre clientii lor. Daca o faci prin web, procesul este foarte simplu. Ca prim pas trebuie sa intri pe site-ul lor, iar in interior sa dai clic pe butonul „login”.

Pentru a va crea contul trebuie doar sa faceti clic pe butonul „inregistrati-va”, unde trebuie sa adaugati datele dvs. precum numele de utilizator, e-mail si parola. Dupa ce le-ati introdus, va puteti crea primul server si va puteti invita prietenii.

Cum sa gasiti camere de chat pe Discord ?

Daca preferati sa cautati un server sau o camera de chat in loc sa va creati propria, o puteti face cu usurinta: atunci cand va conectati la ecranul principal, veti vedea in partea stanga un meniu care include un simbol „+” din care puteti adauga noi servere la ce sa va alaturati

In acest avantaj vei putea vedea optiunile de a te alatura serverelor disponibile, fie ca scrii adresa invitatiei pe care ti-au trimis-o impreuna cu un cod de litere si numere sau prin directoarele pe care Discord le ofera pentru a intra in serverele dvs. platforma.

Le poti cauta si pe pagini precum Discord.me sau Discordservers.com care, pe langa listarea diferitelor optiuni, te informeaza despre subiectele de care se ocupa in fiecare dintre aceste camere de chat si trebuie doar sa dai clic pe server. ati ales si selectati butonul „ Acceptare invitatie” pentru a intra.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: D

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă