|

externe

Elon Musk a lesinat la un moment dat in timpul unei intalniri la Moscova, in care a baut mai multe pahare de vodca, se arata in noua biografie a lui Musk, scrisa de Walter Isaacson.

CEO-ul SpaceX i-a spus lui Isaacson ca, inainte de a fonda compania in 2002, a vrut mai degraba sa lanseze o misiune care sa inspire interesul publicului pentru explorarea spatiului. Primul sau plan, numit „Mars Oasis”, presupunea construirea unei sere pe Marte, transmite Business Insider.

Asa ca Musk a recrutat un inginer de rachete pe nume Jim Cantrell si, impreuna cu Adeo Ressi – directorul executiv al Institutului Fondator, fost coleg de facultate al lui Musk – au aranjat o intalnire de afaceri cu niste rusi pentru a negocia cumpararea de rachete, se arata in carte.

Calatoria a inclus o escala la Paris, a scris Isaacson, unde o noapte de petrecere a facut ca Musk sa ajunga deja „mahmur” in capitala rusa.

Apoi, in camera din spate a unui restaurant din Moscova, intalnirea de la pranz a constat in „mici imbucaturi de mancare intercalate cu pahare mari de vodca”, se arata in biografie. De asemenea, rusii au daruit trioului cate o sticla de vodca cu etichete personalizat.

„Am calculat greutatea mancarii si greutatea vodcii, iar acestea erau aproximativ egale”, i-a spus Musk lui Isaacson.

Apoi, dupa spusele biografului, „Musk, care isi tinea capul sus cu mana, a lesinat, iar capul i s-a izbit de masa”.

In ianuarie, Musk a declarat ca nu-i place „gustul sau efectele majoritatii bauturilor”, dar si-a exprimat o preferinta pentru vinul rosu. De asemenea, miliardarul a fost fotografiat band dintr-un pahar de vin la finala Cupei Mondiale FIFA din Qatar, anul trecut. Iar in 2017, Musk a scris pe Twitter: „Un pic de vin rosu, un disc de colectie, niste Ambien… si magie!”.

Dupa incidentul de la Moscova, s-a spus ca a mai avut loc o alta intalnire nereusita in timpul calatoriei, inainte ca Musk sa se intoarca la inceputul anului 2002. Isaacson a scris ca Musk a crezut ca a existat o intelegere pentru a cumpara doua rachete Dnepr pentru 18 milioane de dolari, dar ca rusii au vrut de fapt 18 milioane de dolari pentru fiecare.

Iar cand Musk a ripostat, se pare ca au marit pretul la 21 de milioane de dolari pentru fiecare. Cantrell i-a spus lui Isaacson ca rusii l-au ironizat apoi pe fondatorul SpaceX, spunand: „Oh, baiete, nu ai bani?”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: