Prima pagină » Google devine mai agresiv, forțează Apple să integreze tehnologie RCS pentru mesaje și să renunțe la SMS-uri

Google devine mai agresiv, forțează Apple să integreze tehnologie RCS pentru mesaje și să renunțe la SMS-uri

de Roboțelul @ iDOR.info
google-devine-mai-agresiv,-forteaza-apple-sa-integreze-tehnologie-rcs-pentru-mesaje-si-sa-renunte-la-sms-uri

Google „înțeapă” Apple de cava timp cu privire la inovație. Inițial erau trimiteri indirecte spre compania din Cupertino, cumva generaliste, legate de Always On Display și mai important tehnologie RCS. Apple a adus un mod AOD pe noile sale telefoane, dar încă nu a trecut la standardul RCS pentru trimiterea mesajelor text. Acum Google devine mai agresiv și încearcă să constrângă Apple spre adoptarea tehnologiei. Marele G. încurajează chiar oamenii din întreaga lume să „facă gălăgie” pe rețelele de social media pentru implementarea standardului. Mai jos avem detalii.

RCS vine de la Rich Communication Services și vorbim practic despre o variantă evoluată de SMS, care ia funcții de la Facebook Messenger, iMessage și WhatsApp. Google s-a străduit să aducă această tehnologie pe cât mai multe smartphone-uri cu Android. Este o opțiune mai bună, mai sigură față de SMS, care oferă criptare pentru mesaje și îți permite să trimiți chiar clipuri, imagini, de calitate. E afișată o animație atunci când interlocutorul scrie un mesaj și știi oricând mesajul a fost trimis și citit cu succes. 

Aşa cum BlackBerry-urile au avut propriul serviciu de comunicare şi chat, BBM şi Apple a oferit propriul serviciu similar de mesagerie, iMessage. Prin această aplicație poți comunica de pe iPhone pe iPhone în conversații de culoare albastră. Totuși, apelezi la SMS în cazul în care vrei să întreți o conversație cu un utilizator Android, iar brusc bulele devin de culoare verde. 

Problema e că Apple nu vrea să renunțe la serviciul său iMessage și nici să îl ofere pe telefoanele Android. Unii sunt de părere că funcții precum FaceTime și iMessage fac ca utilizatorii să nu părăsească ecosistemului strict creat de către companie.

Google a postat un spot publicitar destul de agresiv pe această temă, prin care acuză Apple că folosește tehnologie veche și încearcă să constrângă compania spre trecerea la RCS. Clipul se termină cu un link ce duce spre pagina Android.com/GetTheMessage, iar utilizatori din toată lumea sunt încurajați să „facă gălăgie” pe rețelele de social media sub hashtag-ul #GetTheMessage.

Nu îmi pot da seama încă dacă se va lăsa cu „scandal”, dar cred că Google va încerca să facă câteva demersuri serioase în tribunal pentru aducerea RCS pe iPhone. UE a constrâns multe companii să adopte USB-C ca standard de încărcare și transfer de date universal, drept pentru care seria iPhone 15 a primit acest port recent.

Astfel,. nu e exclus să vedem constrângeri din partea UE legate de adoptarea acestui standard în materie de mesagerie în viitor. 




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Google devine mai agresiv, forțează Apple să integreze tehnologie RCS pentru mesaje și să renunțe la SMS-uri

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type