Prima pagină » HP anunță Spectre Fold, un prim laptop cu display pliabil de 17 inch, cu stand, baterie generoasă și CPU Intel Core Gen 12

HP anunță Spectre Fold, un prim laptop cu display pliabil de 17 inch, cu stand, baterie generoasă și CPU Intel Core Gen 12

de Roboțelul @ iDOR.info
hp-anunta-spectre-fold,-un-prim-laptop-cu-display-pliabil-de-17-inch,-cu-stand,-baterie-generoasa-si-cpu-intel-core-gen-12

Laptopuri cu panouri pliabile au mai debutat în trecut, precum ASUS Zenbook 17 Fold OLED sau Lenovo ThinkPad X1 Fold Gen 2. HP nu avea încă un astfel de dispozitiv în portofoliu, dar iată că sosește azi un terminal rival sub forma modelului HP Spectre Fold. Vorbim despre un soi de laptop care se transformă în PC la nevoie, cu panou OLED pliabil de 17 inch în diagonală. Ecranul și designul nu sunt singurele puncte forte ale acestui model, însă. Mai jos avem detalii.

HP Spectre Fold cântărește în jur de 1.5 kilograme și are o talie de doar 8.5 mm în formă extinsă. Sub capotă se află și o baterie generoasă, însă, de 93 Whr. E un acumulator similar cu cele incluse pe notebook-uri de gaming, mai generos chiar decât cel oferit de ASUS ZenBook 17 Fold OLED (75Whr). 

Trecând la display, avem de-a face aici cu un panou OLED de 17 inch în diagonală, cu rație de aspect de 4:3 în formă extinsă și rezoluție de 2560 x 1920 pixeli. Atunci când e pliat apare în ecuație o tastatură ce se poate atașa magnetic de una dintre jumățătile de display, iar astfel obținem un format de laptop cu panou de 12.3 inch.

În partea din spate există și un kickstand, astfel că dacă vrem să folosim dispozitivul ca PC, cu ecran de 17 inch, o putem face în câteva mișcări simple. 

Sub capotă se află un procesor de top Intel Core i7-1250U, 16 GB de memorie RAM și până la 1 TB de stocare via SSD rapid. Spectre Fold aduce doar două porturi USB-C cu suport Thunderbolt 4, Wi-Fi 6e, Bluetooth de nouă generație. HP e „fan sustenabilitate”, astfel că reușește să construiască un astfel de dispozitiv folosind în proporție de 90% aliaj de magneziu reciclat. Sunt și părți din plastic folosite în cazul tastaturii și a carcasei fabricate din plastic reciclat. 

Deși inedit, acest nou dispozitiv se va vinde pentru un preț de 4999 de dolari în SUA. La nivel global HP Spectre Fold sosește începând din luna octombrie.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: HP anunță Spectre Fold, un prim laptop cu display pliabil de 17 inch, cu stand, baterie generoasă și CPU Intel Core Gen 12

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google