Prima pagină » În ce stare se afla Regina Elisabeta anul trecut, când a murit. Un preot a făcut dezvăluirea

În ce stare se afla Regina Elisabeta anul trecut, când a murit. Un preot a făcut dezvăluirea

de Roboțelul @ iDOR.info
in-ce-stare-se-afla-regina-elisabeta-anul-trecut,-cand-a-murit.-un-preot-a-facut-dezvaluirea

Fostul moderator al Bisericii Reformate a Scoției, rev. Dr Iain Greenshields a dat noi detalii legate de răposata Regină Elisabeta a II-a, cu care a apucat să stea de vorbă pe îndelete, anul trecut.

Suverana britanică a domnit o perioadă impresionantă: 70 de ani. O lume întreagă primea cu tristețe anul trecut, pe 8 septembrie 2022, vestea că Elisabeta a II-a s-a stins din viață la reședința sa atât de dragă din Scoția, Castelul Balmoral.

În mod tradițional, moderatorul de atunci al Bisericii Reformate a Scoției, rev. Dr Iain Greenshields a petrecut câteva zile la castel vara trecută ca oaspete al Reginei, scrie Daily Mail. Prin urmare, a avut vreme să petreacă timp cu răposata suverană, să înțeleagă în ce stare era, iar acum a detaliat pentru sursa menționată.

În ciuda necazurilor de familie care i-au afectat ultimii ani de viață, defuncta Elisabeta a II-a a decedat împăcată cu viața sa.

Regina Elisabeta a II a

Imaginea 1/7: Regina Elisabeta a II a

Această fotografie este ultima oficială cu Maiestatea Sa în viață. Se vede fragilitatea stării îndrăgitei suverană, dar și mâinile învinețite, care au stârnit îngrijorare încă de când au fost publicate imaginile.

O primise la Balmoral pe Liz Truss, un premier vremelnic britanic, însă ultimul pe care Regina l-a consiliat, conform protocolului. De la Winston Churchill la Liz Truss, 15 prim-miniștri au slujit poporul și Regina de-a lungul domniei sale de 70 de ani.

Potrivit însă lui rev. Dr Iain Greenshields, Regina Elisabeta a plecat împăcată. Cu sentimentul că a făcut cum a putut mai bine. Fostul moderator de atunci al Bisericii Reformate a Scoției a spus că regina era preocupată de credința sa, de pașii repezi pe care îi făcea înspre Dumnezeu, se gândea mult la tatăl său, la soțul ei și la ”frumusețea perfectă de la Balmoral.”

„Era anul său jubiliar de platină și avea amintiri plăcute, remarcabile. Nu avea regrete și era foarte liniștită. L-a menționat și pe tatăl ei – George al VI-lea – și marea influență pe care a avut-o credința lui asupra ei.”

Dr Greenshields a spus că a fost surprins că vizita sa nu a fost anulată, deoarece a găsit-o pe Regina Elisabeta într-o stare mult mai fragilă decât se aștepta.

Regina dorise totuși ca el să fie acolo și să țină predica pe care trebuia să o predice la Biserica Crathie – la fel cum Majestatea Sa fusese hotărâtă să-i vadă pe Boris Johnson și Liz Truss pentru predarea și primirea mandatului de prim-ministru. Ca de fiecare dată, Regina a pus datoria mai presus de orice.

Dr. Greenshields a explicat că el a fost unul dintre puținii vizitatori la acea vreme, deoarece numărul fusese redus de teamă să nu obosească regina.

Au fost doar șase persoane la cină în cele trei nopți în care a fost acolo, inclusiv Sophie Wessex (acum Ducesa de Edinburgh), Prințesa Regală Anne și soțul ei, comandantul Sir Timothy Laurence, John Warren, antrenorul de cai și managerul de curse al Reginei și însăşi Regina.

Foto: Profimedia




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: În ce stare se afla Regina Elisabeta anul trecut, când a murit. Un preot a făcut dezvăluirea

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google