Prima pagină » Îți dorești să fii mai prietenos cu mediul? 3 moduri simple prin…

Îți dorești să fii mai prietenos cu mediul? 3 moduri simple prin…

de Roboțelul @ iDOR.info
iti-doresti-sa-fii-mai-prietenos-cu-mediul?-3-moduri-simple-prin…

Mediul nostru înconjurător este una dintre cele mai mari minuni care există în Univers. Planeta Pământ este casa a mii de specii de animale și plante care evoluează constant, cu fiecare zi ce trece. Cu toate acestea, căminul nostru este amenințat de o serie de elemente create de către om într-o inconștiență care nu știa cât îl va costa, și mai ales, cât urmează să dăuneze de acum. Nu este prea târziu, totuși, să luăm curaj și să ne opunem, fiecare cu cât se poate, acestei degradări a planetei noastre. Este important să fim conștienți de puterea din mâinile fiecăruia dintre noi pentru că împreună putem face o schimbare considerabilă.

Iată 3 moduri prin care poți fii mai prietenos cu mediul

  •      Economisește energia electrică în propria locuință

Primul loc de unde să începi este chiar de la tine de acasă. Fii cât mai grijuliu cu consumul energiei electrice și asigură-te că nu lași becuri deschise de care nu ai nevoie. De asemenea, acordă o atenție deosebită și electrocasnicelor tale. Alege din gama de frigidere de la altex.ro și orientează-te spre cele din categoria A. Aceasta este o categorie specială în care se încadrează electrocasnicele cu cel mai mic consum de energie electrică.

  •      Deplasează-te verde

În ceea ce privește deplasarea ta prin oraș, optează pentru mijloace de transport care poluează cât mai puțin. Alege să circuli cu metroul sau autobuzul în detrimentul mașinii personale. Mai mult, poți chiar să îmbrățișezi mersul pe jos sau cu bicicleta. În acest fel vei putea să faci mișcare și să-ți menții sau îmbunătățești sănătatea întregului organism. Nu numai că în acest mod îți dezvolți musculatura, dar este benefic și pentru sistemul cardiac și cel respirator! Petrecând mai mult timp afară îți vei antrena și sistemul imunitar care se va întări considerabil.

  •      Contribuie la plantarea arborilor

Un alt mod prin care poți ajuta mediul înconjurător este prin implicarea directă în activități de îngrijire  a pădurilor. Arborii sunt esențiali pentru sănătatea planetei noastre deoarece ei absorb dioxidul de carbon și produc oxigenul de care avem nevoie pentru a trăi. Prin urmare, contribuind la plantarea arborilor, poți crea o diferență semnificativă în lume. Poți să te implici în campanii de reîmpădurire locale sau să plantezi arbori în propria ta curte sau în grădină. Nu doar că vei ajuta la combaterea schimbărilor climatice, dar vei încuraja și dezvoltarea unui mediu mai plăcut și mai sănătos pentru tine și pentru cei dragi.

Așadar, nu uita că stă în puterea fiecăruia dintre noi să aducem o schimbare în lume. Există multe modalități simple prin care poți contribui la bunăstarea planetei. Economisirea energiei, alegerea unor modalități de transport mai ecologice și înrolarea în activitățile de plantare a arborilor sunt doar câteva dintre acestea. Fiecare gest contează și poate avea un impact pozitiv asupra mediului nostru și asupra viețuitoarelor din jur, așa că începe astăzi să faci schimbări mici pentru a avea un impact important asupra mediului înconjurător.

Sursă foto pexels.com

Related Articles




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Îți dorești să fii mai prietenos cu mediul? 3 moduri simple prin…

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google