Prima pagină » Iubită de români și adulată de o lume întreagă, dar nu cu prea mult noroc în dragoste, cea supranumită La Divina, Maria Callas sfârșeste izolată și aproape uitată

Iubită de români și adulată de o lume întreagă, dar nu cu prea mult noroc în dragoste, cea supranumită La Divina, Maria Callas sfârșeste izolată și aproape uitată

de Roboțelul @ iDOR.info
iubita-de-romani-si-adulata-de-o-lume-intreaga,-dar-nu-cu-prea-mult-noroc-in-dragoste,-cea-supranumita-la-divina,-maria-callas-sfarseste-izolata-si-aproape-uitata

Iubită de români și adulată de o lume întreagă, dar nu cu prea mult noroc în dragoste, cea supranumită „La Divina”, Maria Callas sfârșeste izolată și aproape uitată

Maria Callas s-a născut la 2 decembrie 1923, în New York, într-o familie de origine greacă. Tatăl ei, Gheorghiou Kalogheropoulos, și mama ei, Evangelia Dimitriades, au emigrat în Statele Unite ale Americii în căutarea unei vieți mai bune.

În 1929, tatăl ei și-a schimbat numele în Georges Callas și a deschis o farmacie în Manhattan.

poveste-iubire-soprana-maria-callas-2
Maria Callas – imagine de arhivă

A stat în comă timp de 22 de zile

La vârsta de cinci ani, Maria a fost lovită de un automobil și a intrat în comă timp de 22 de zile. Cu toate acestea, a avut norocul să se recupereze complet și să se dezvolte normal.

A urmat școala publică și a început să ia lecții de pian în paralel. În 1937, părinții ei s-au despărțit, iar copila Maria s-a mutat cu mama ei în Grecia.

În toamna anului următor, a fost acceptată la Conservatorul din Atena, unde a continuat să studieze pianul și a început să primească și lecții de canto.

Între anii 1942 și 1945, Maria Callas a avut reprezentații la Teatrul Regal de Operă din Atena. Apoi, s-a deplasat la New York pentru o audiție la Metropolitan Opera Theater, dar a fost respinsă.

Cu toate acestea, nu s-a lăsat descurajată și a continuat să studieze. Ulterior, a fost angajată la Opera din Chicago, unde a debutat în rolul principal în Turandot, de Giacomo Puccini.

În iunie 1947, a ajuns în Italia, unde l-a întâlnit pe Giovanni Zanatello, directorul artistic al Arenei din Verona, un amfiteatru roman situat în Piazza Bra.

Zanatello a fost captivat de vocea tinerei soprane și i-a oferit rolul principal în opera La Gioconda, de Amilcare Ponchielli.

Vezi și: Diva iubită de milioane de români a murit în sărăcie lucie plină de datorii. Cine i-a mâncat averea celebrei Hariclea Darclée

Vezi și: Martha Bibescu, prințesa cu mulți amanți: povestea celei mai frumoase aristocrate române de la începutul secolului XX

Vezi și: Românce renumite în lume pentru meritele lor culturale

Maria Callas - imagine de arhivă
Maria Callas – imagine de arhivă

Maria Callas l-a iubit pe Onassis, însă acesta n-a vrut să renunțe la soție

La Verona, Maria l-a întâlnit și pe Giovanni Battista Meneghini, un industriaș bogat și pasionat de muzică. S-au căsătorit pe 21 aprilie 1949, deși exista o diferența de vârstă de 37 de ani între cei doi.

Meneghini nu doar că a devenit soțul ei, ci și managerul ei, ajutând-o să încheie contracte cu cele mai importante teatre de operă din Italia.

Viața Mariei Callas s-a împărțit, în următorii ani, între reprezentații, călătorii și mai multe relații sentimentale, în ciuda căsătoriei cu Meneghini.

Regizori precum Luchino Visconti, Franco Zeffirelli și tenorul Giuseppe di Stefano au fost doar câțiva dintre iubiții celebrei soprane.

În 1959, a fost invitată de bogatul armator grec Aristotel Onassis să meargă într-o croazieră pe iahtul Christina, ceea ce a a convins-o să se despartă de Meneghini.

Cu toate acestea, Onassis a refuzat să divorțeze de soția sa, lucru care a însemnat o mare dezamăgire pentru Maria Callas, care și-a dorit să se căsătorească cu armatorul grec. N-a fost să fie însă.

În cele din urmă, Maria Callas a încercat să-și reia cariera artistică și a revenit pe scenă în 1964, în Tosca la Covent Garden, apoi în Norma la Paris.

Cu toate acestea, succesul său anterior nu s-a mai repetat, iar cei cinci ani în care a fost departe de scenă și de repetiții i-au afectat vocea.

La Roma, Maria Callas a fost nevoită să întrerupă un spectacol după actul al II-lea, iar o reprezentație fără succes la Londra i-a încheiat cariera definitiv.

Relația ei cu armatorul grec s-a încheiat, Aristotel Onassis divorţând în cele din urmă, dar pentru a se căsători cu Jacqueline Kennedy.

Maria Callas nu a mai avut niciun angajament artistic după acea perioadă, iar vocea ei a fost afectată de mai multe afecțiuni ale tractului respirator, precum traheite și faringite, și nu a mai reușit să-și recâștige forma vocală anterioară.

Soprana s-a retras la Paris, unde a trăit izolată și aproape uitată de lumea care o idolatriza în trecut. Mai primea, uneori, vizite de la Aristotel Onassis, care era deja căsătorit cu Jackie Kennedy.

Maria Callas a încetat din viață pe 16 septembrie 1977, la vârsta de 55 de ani, din cauza unui atac de cord.

Cu toate acestea, la momentul morții sale, au existat speculații cu privire la circumstanțele neclare ale decesului ei, iar unii au sugerat chiar varianta sinuciderii, atribuind totul depresiei de care se presupune că ar fi suferit.

Vezi și: Prima Miss România, poveste de viaţă cutremurătoare. Tita Cristescu, una dintre cele mai frumoase femei din ţară, otrăvită la doar 27 de ani

Urmăriți Playtech.ro și pe




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Iubită de români și adulată de o lume întreagă, dar nu cu prea mult noroc în dragoste, cea supranumită La Divina, Maria Callas sfârșeste izolată și aproape uitată

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă