Prima pagină » Leak de proporții pentru Google Pixel 8 și 8 Pro: Vor primi 7 ani de suport software, avem specificații și chiar sumele de comercializare

Leak de proporții pentru Google Pixel 8 și 8 Pro: Vor primi 7 ani de suport software, avem specificații și chiar sumele de comercializare

de Roboțelul @ iDOR.info
leak-de-proportii-pentru-google-pixel-8-si-8-pro:-vor-primi-7-ani-de-suport-software,-avem-specificatii-si-chiar-sumele-de-comercializare

Pe 4 octombrie va avea loc un nou eveniment Google, iar în cadrul său se vor afla în lumina reflectoarelor noile telefoane din seria Pixel 8. Vor debuta practic două smartphone-uri, o variantă de bază, dar și un model Pro. Detalii legate de noile flagship-uri din portofoliul Google am mai aflat între timp, dar iată că azi bifează și un leak de proporții. Avem specificații și am aflat chiar sumele de comercializare din SUA pentru cele două modele! Mai jos avem detalii.

Google Pixel 8 Pro

Începem cu varianta Pro. El va aduce un display LTPO OLED de 6.7 inch cu refresh rate variabil (1-120Hz). Luminozitatea acestui panou va atinge o valoare record – 2400 nits în peak. Sub capotă se află un procesor Tensor G3, dar și un co-procesor Titan M2 pentru securitate sporită. Vine cu 12 GB RAM LPDDR5X, până la 1 TB de stocare în SUA, dar maxim 512 GB la nivel global. Ciudat e că stocarea ar fi UFS 3.1, deși a apărut și UFS 4.0 de ceva timp.

Pixel 8 Pro

Bateria telefonului are 5050 mAh, iar alimentarea se realizează la 30W pe fir, respectiv 23W wireless. Partea interesantă e că în lista de specificații scrie că ambele modele Pixel 8 vor primi 7 ani de actualizări software și update-uri de securitate

În trecut Google garanta 3 ani de actualizări software + încă 2 ani de update-uri de securitate. Mă gândesc că suportul software în cazul seriei Pixel 8 este de 7 ani, dar telefoanele vor primi 4 sau 5 ani de update-uri majore de sistem + încă 2 sau 3 ani sub forma unor actualizări / patch-uri de securitate.

Revenind la specificațiile lui Pixel 8 Pro, el va aduce o cameră selfie de 10.5 MP integrată în decupaj bulină, iar în spate vom primi o cameră wide de 50 MP, una ultrawide de 48 MP, una telephoto de 48 MP ce garantează zoom 30X. Telefonul primește sticlă protejată Corning Gorilla Glass Victus 2, certificare IP68 pentru rezistență la apă, iar pe partea de conectivitate avem Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3, NFC.

Senzorul pentru amprente este integrat sub display. Telefonul vine pe nuanțe elegante precum Obsidian, Porcelain și Bay.

Google Pixel 8

Varianta de bază din serie împarte o bună parte din dotări cu modelul Pro. Vorbim totuși în acest caz despre un display de 6.2 inch cu rezoluție Full HD+, OLED, cu refresh rate variabil, dar doar între 60Hz si 120Hz. Luminozitatea acestui panou ar atinge 2000 nits în peak. Sub capotă primim acelasi procesor Tensor G3 alături de un co-procesor Titan M2, iar telefonul vine cu 8 GB RAM și până la 256 GB de stocare.

Pixel 8

În partea din față are cameră de 10.5 MP, iar în spate se află un senzor principal de 50 MP și unul ultrawide de 12 MP. Acest model vine cu sticlă protejată Corning Gorilla Glass Victus atât în față cât și în spate, iar el beneficiază și de certificare IP68. Are baterie de 4575 mAh, iar alimentarea se realizează la 27W pe fir, respectiv la 18W wireless. Senzorul pentru amprente este integrat sub display.

Prețuri

Imaginea postată recent pe Twitter încalcă în mod clar un embargo, dar ne prezintă principalele diferențe dintre Pixel 7 și Pixel 8 + prețuri pentru noile modele. Astfel, pare că Pixel 8 va avea un preț de pornire de 699 de dolari în SUA, în timp ce varianta Pro va costa 899 de dolari în configurație de bază. 

Crește prețul lui Pixel 8 față de predecesor, cu 100 de dolari, dar Pixel 8 Pro rămâne la suma de comercializare practicată și în cazul predecesorului. Pe 4 octombrie Google va prezenta oficial noua serie de telefoane, însă. Mă gândesc că atunci vom afla mai multe detalii despre funcțiile și opțiunile terminalelor.

În plus, tot în cadrul evenimentului va fi prezentat și Android 14 în variantă stabilă.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Leak de proporții pentru Google Pixel 8 și 8 Pro: Vor primi 7 ani de suport software, avem specificații și chiar sumele de comercializare

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google