Prima pagină » Noul hypercar al slovenilor are peste 2.500 CP și beneficiază de aerodinamică revoluționară – GALERIE FOTO

Noul hypercar al slovenilor are peste 2.500 CP și beneficiază de aerodinamică revoluționară – GALERIE FOTO

de Roboțelul @ iDOR.info
noul-hypercar-al-slovenilor-are-peste-2.500-cp-si-beneficiaza-de-aerodinamica-revolutionara-–-galerie-foto

Slovenia are un nou hypercar disponibil atât cu propulsie pur electrică, cât și plug-in hybrid. Tushek Aeon dispune de peste 2.500 CP în cea mai puternică formă a sa.

Care este prima țară care vă vine în minte atunci când vorbim de supercaruri sau hypercaruri? Probabil că nicidecum Slovenia, dar Aljoša Tušek își propune să modifice această percepție. Soluția fostului pilot de curse este Tushek Aeon, un hypercar cu care vrea să revoluționeze segmentul.

Compania sa, Tushek, tocmai a dezvăluit Aeon, un model nou-nouț de înaltă performanță, construit la comandă, despre care susțin că nu va concura doar, ci va „domina” piața de hipercaruri. Este disponibil cu două opțiuni de propulsie, ambele oferind un raport putere-greutate impresionant. Indiferent de alegerea făcută – hibrid sau electric – Aeon oferă cifre cu care nu multe mașini se pot lăuda.

Cel mai nou hypercar vine din Slovenia și oferă până la 2.500 CP

Noul Tushek Aeon va fi disponibil în două versiuni. Cea mai „slabă” dintre acestea este plug-in hybrid-ul. Acest sistem de propulsie dezvoltă 1.930 CP dintr-un motor V8, ajutat de motoare electric, deocamdată nu știm câte. Știm doar că mașina are tracțiune integrală, prin urmare intuim că folosește măcar două motoare electrice. Cu o greutate declarată de doar 1.480 kg, mașina oferă un raport putere-greutate de 1,3:1.

Cea mai puternică versiune, cea complet electrică, dezvoltă 2.500 CP și cântărește mai puțin de 1.600 kg. Astfel, Aeon E are un raport putere greutate de 1,7:1. Nu ne sunt dezvăluite specificații referitoare la numărul de motoare electrice, capacitatea bateriei sau autonomia maximă. Nu știm nici cifrele de accelerație pentru vreuna dintre variante, dar Tushek declară că vor oferi specificațiile tehnice și date despre „aerodinamica revoluționară” a mașinii în următoarele săptămâni.

„Aeon anunță o nouă eră în producția de hypercaruri, cu personalizarea în prim plan. Fiecare vehicul este adaptat individual proprietarului său pentru a crea o legătură de neegalat. Conceptul nostru de lansare permite clienților să personalizeze complet interiorul vehiculului. Acest lucru ne diferențiază de alți furnizori din întreaga lume și ne asigură că fiecare vehicul este cu adevărat unic”, spune Aljoša Tušek, CEO și fondator Tushek.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Noul hypercar al slovenilor are peste 2.500 CP și beneficiază de aerodinamică revoluționară – GALERIE FOTO

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google