Prima pagină » Președintele Capcom susține că jocurile sunt prea ieftine – gadgets & lifestyle.

Președintele Capcom susține că jocurile sunt prea ieftine – gadgets & lifestyle.

de Roboțelul @ iDOR.info
presedintele-capcom-sustine-ca-jocurile-sunt-prea-ieftine-–-gadgets-&-lifestyle.

Tokio Game Show 2023 a avut loc weekend-ul trecut și a găzduit câteva anunțuri interesante pentru piața din Japonia și nu numai. Dar printre chestiile care au ieșit cel mai mult în evidență, a fost declarația președintelui Capcom care a susținut că jocurile sunt prea ieftine, în timp ce procesul de dezvoltare este mult mai scump: „Costurile de development sunt de circa 100 de ori mai mari decât în era Famicom, însă prețurile pentru software nu au urcat atât de mult. Ținând cont că salariile cresc în această industrie, cred că majorarea prețurilor ar fi sănătoasă pentru business.”

Discuția legată de prețuri nu este însă nouă și a pornit odată cu lansarea actualei generații de console. Încă de pe atunci, unii publisheri au urcat prețul la 70€, în timp ce alții au rămas fideli prețului de 60€ cu care ne-am obișnuit de mai bine de un deceniu. Printre aceștia din urmă se numără și Capcom, ale căror prețuri nu au fost încă majorate pe nicio platformă, dar după declarația făcută la eveniment, probabil se va întâmpla.

Cred că este ireversibilă schimbarea, iar în punctul ăsta chiar mă mir că mai sunt jocuri AAA lansate la mai puțin de 70€. Odată cu PlayStation 5 și Xbox Series, publisherii precum 2K Games și Activision au sărit imediat pe ocazie și au scumpit jocurile cu 10€. În același timp, Sony a refuzat să majoreze prețurile, astfel Ratchet & Clank: Rift Apart și Returnal au fost lansate la vechiul preț. Timpul a decis însă, iar acum pare că 70€ a devenit norma în industria de gaming pe măsură ce mai toți publisherii mari au înceut să vândă jocurile mai scump. Există și zvonuri care vorbesc despre GTA 6 și cum ar putea costa 150€, dar sunt de părere că vom trăi și vom vedea.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Președintele Capcom susține că jocurile sunt prea ieftine – gadgets & lifestyle.

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă