Prima pagină » Prinţesa Alexia a eclipsat-o pe sora sa, Amalia, moştenitoarea tronului Olandei

Prinţesa Alexia a eclipsat-o pe sora sa, Amalia, moştenitoarea tronului Olandei

de Roboțelul @ iDOR.info
printesa-alexia-a-eclipsat-o-pe-sora-sa,-amalia,-mostenitoarea-tronului-olandei

Fiica cea mică a lui Willem-Alexander și Maxima a Olandei a participat pentru prima dată la Prinsjesdag – „Ziua Prinților” – care marchează deschiderea noii sesiuni parlamentare.

Nu doar britanicii au caleşti aurite! Şi Casa Regală olandeză le-a scos la plimbare cu ocazia Zilei Prinţilor (Prinsjesdag), celebrată cu toată pompa, cu uniforme, paradă şi salut oficial al Familiei Regale de la balconul oficial.

Anul acesta, evenimentul (organizat tradiţional în fiecare a treia zi de marţi din luna septembrie) a reprezentat şi o mare premieră pentru fiica cea mică a lui Willem-Alexander și Maxima a Olandei. Căci, pe 19 septembrie, Prințesa Alexia a participat pentru prima dată la Ziua Prinților, care marchează sfârșitul vacanței de vară a guvernului și începutul noii sesiuni parlamentare. Alături de părinții săi, tânăra de 18 ani s-a bazat pe farmecul său spontan și pe sprijinul surorii sale mai mari, Prințesa Catharina-Amalia, care a fost prezentă pentru al doilea an consecutiv.

Totuşi, fără să vrea, prezenţa mezinei în acest tablou al Familiei Regale olandeze a cam eclipsat-o pe sora sa, Amalia, moştenitoarea tronului.

Pentru această ocazie, tânăra de 18 ani a purtat o rochie lungă fuchsia de la brandul australian Zhivago, împodobită cu o panglică albastră cu însemnele Ordinului Leului – pe care l-a primit la împlinirea vârstei majoratului, pe 26 iunie. Și ce moment mai bun pentru a o etala decât de Ziua Prinților?

Pe tot parcursul paradei regale, Regele Willem-Alexander și Regina Maxima au fost ocupați să salute mulțimea care se afla pe traseu. Prinţesa Amalia, care a debutat anul trecut la aceste festivităţi, a repetat cu încredere gestul părinților ei.

Ziua Prinţilor în Olanda

Imaginea 1/10: Ziua Prinţilor în Olanda

Trăsura s-a oprit în fața intrării în Teatrul Național, unde un covor roșu fusese întins pentru a-i întâmpina. Alegerea locului de desfășurare a fost neobișnuită, întrucât Regele Willem-Alexander deschide de obicei sesiunea parlamentară în Sala gotică a Cavalerilor din Binnenhof, sediul Parlamentului. Dar, având în vedere că aceasta din urmă se află în renovare, Casa Regală a fost nevoită să inoveze.

Aliniați într-o parte, Prințul Constantin, Prințesa Laurentien, într-o rochie verde smarald, și Prinţesa Alexia au așteptat nerăbdători să iasă suveranii și Prințesa Moștenitoare. Prinţesa Amalia, purtând o rochie Safiyaa violetă, a ieşit prima, urmată de tatăl ei. Un gentleman, Willem-Alexander și-a ajutat soţia să coboare. Iar Regina Maxima şi-a făcut apariţia într-un ansamblu roz pudrat, înfrumusețat cu o haină cu motive florale maro, roz și galbene, semnată Claes Iversen.

Şi, ca în fiecare an, Regele Willem-Alexander a ținut un discurs solemn în fața Adunării Statelor Generale, după care a ieşit, urmat de familia sa, să salute mulţimea de la balconul oficial. Şi, pentru prima dată, în această imagine a intrat şi Prinţesa Alexia, care și-a găsit locul alături de sora sa pentru celebrul salut. Un nou moment în care toţi ochii au fost aţintiţi spre ea.

FOTO: ANP/Casa Regală olandeză, Profimedia




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Prinţesa Alexia a eclipsat-o pe sora sa, Amalia, moştenitoarea tronului Olandei

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă