Prima pagină » Rival pentru Windows 11? Huawei aduce HarmonyOS pe PC din 2024

Rival pentru Windows 11? Huawei aduce HarmonyOS pe PC din 2024

de Roboțelul @ iDOR.info
rival-pentru-windows-11?-huawei-aduce-harmonyos-pe-pc-din-2024

Atunci când a debutat HarmonyOS cu mai bine de 3 ani în urmă, Huawei se laudă cu scalabilitatea să şi faptul că rulează pe… orice. L-am văzut şi pe corpuri de iluminat inteligente, automobile, ceasuri, iar acum Huawei vrea să îl aducă pe PC, pentru a concura cu Windows 11.

Luna trecută Huawei a prezentat versiunea 4.0 a OS-ului, iar acum aflăm că un dezvoltator chinez a instalat cu succes platforma open source a companiei pe un PC. E vorba despre un HarmonyOS 3.2 Beta 3, testat pe un notebook HP, care a răspuns cu precizie la inputul de mouse. Şi acum lucrurile devin interesante: Wang Chenglu, fost oficial Huawei a făcut aluzie la faptul că HarmonyOS va fi lansat pe PC-uri în următorul an.

Wang se angaja la Huawei în 1998 şi a fost Preşedinte al segmentului Consumer BG Software Department. Întrebat recent pe Weibo ca o replică la o postare a sa „Vom vedea un PC HarmonyOS la anul?”, Chenglu a răspuns „da„. La testele HarmonyOS de pe acel laptop HP, el avea drivere adaptate la USB, portul de reţea, SATA, PCIe. Eu văd şi o problemă aici: atunci când toate companiile americane s-au dezis de Huawei, Microsoft a fost acolo şi a rămas un partener de încredere.

Windows s-a regăsit pe laptopurile companiei chiar şi în miezul crizei provocate de interdicţiile americane. HarmonyOS pe PC ar strica relaţia Huawei-Microsoft, dar ar scuti Huawei şi de plată unor licenţe şi aduce o mai bună integrare telefon – PC. Nu uităm și de proiectul Chinei de OS deschis




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Rival pentru Windows 11? Huawei aduce HarmonyOS pe PC din 2024

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google