Prima pagină » Samsung vede camerele telephoto de 200 de megapixeli ca următorul trend în zona smartphone; Are senzori pregătiți pentru zoom

Samsung vede camerele telephoto de 200 de megapixeli ca următorul trend în zona smartphone; Are senzori pregătiți pentru zoom

de Roboțelul @ iDOR.info
samsung-vede-camerele-telephoto-de-200-de-megapixeli-ca-urmatorul-trend-in-zona-smartphone;-are-senzori-pregatiti-pentru-zoom

Pe fondul zvonurilor referitoare la renunțarea la camera periscop cu zoom optic 10x pe viitorul flagship Galaxy S24 Ultra, iată că Samsung vine astăzi cu un articol în care vorbește despre următorul trend în zona smartphone și anume camerele telephoto de 200 de megapixeli. Descoperim mai multe în rândurile de mai jos.

În materialul dedicat de pe site-ul Samsung pe care îl poți citi aici, sunt oferite multe analize și comparații la nivel de captură zoom, dorința companiei sud-coreene fiind aceea de a transforma camera telephoto într-un soi de cameră principală „secundară„. În prezent camerele telephoto sunt în urmă cu funcții precum HDR în comparație cu o cameră principală, dar totul se poate schimba odată cu folosirea unor senzori de 200 mpx.

Samsung

Samsung este de părere că pentru a fi o cameră principală secundară, modulul tele are nevoie de un senzor suficient de bun pentru asta, iar compania consideră că senzorii săi de 200 mpx precum ISOCELL HP2 și HP3 sunt mai mult decât potriviți pentru acest task. 

Samsung

După cum bine știm, asemenea senzori de 200 mpx sunt folosiți pe telefoane în setup-uri ce nu includ camere telephoto, având abilitatea de a livra fotografii de calitate la 2x sau chiar 4x, după cum arată și exemplul de mai sus obținut prin crop. Pe viitor astfel de senzori vor avea obiective cu zoom optic 3x și oferi zoom 3x, 6x și 12x, praguri reprezentate în fotografia de mai sus. 

Samsung

Senzorii Samsung mai sus amintiți, cei de 200 mpx, sunt folosiți și pentru captura protrait la 2x-3x zoom prin funcția de zoom crop, iar sud-coreenii spun că folosirea unor astfel de senzori conduce la rezultate mai bune Portrait decât folosirea unei camere principale wide, asta pentru că se capturează imagini cu mai puțină distorsiune.

Senzorii ISOCELL HP2 și HP3 sunt de 1/1.3-inch, respectiv 1/1.4 inch, iar în comparație majoritatea telefoanelor high-end au senzori tele de 1/2.76 inch sau 1/3 inch cu 5x sau 10x zoom optic. O cameră ISOCELL de 200 mpx cu zoom optic 5x ar putea oferi o calitate și mai bună a imaginii și mai au un avantaj, captura video până la 4K@120fps sau chiar 8K@30fps, acolo unde senzori telephoto actuali nu pot ajunge nici la 4k@60fps. 

Un prim smartphone care va aduce în mainstream o asemnea cameră ar fi vivo X100 Pro cu 200 megapixeli cameră telephoto și zoom optic 5x, telefon care aparnet va oferi o calitate a imaginii peste S23 Ultra la zoom. Pentru Galaxy S24 Ultra nu se va trece la 200 mpx telephoto, ci la 50 mpx pentru a îmbunătăți calitatea, zoom-ul optic scăzând la 5x. 




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Samsung vede camerele telephoto de 200 de megapixeli ca următorul trend în zona smartphone; Are senzori pregătiți pentru zoom

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type