Prima pagină » Se prevede o altă prăbușire a Bitcoin? | Ziarul National

Se prevede o altă prăbușire a Bitcoin? | Ziarul National

de Roboțelul @ iDOR.info
se-prevede-o-alta-prabusire-a-bitcoin?-|-ziarul-national

Bitcoin s-a bucurat de un început de an strălucit, prețul aproape dublându-se, ajungând la peste 30.000 de dolari până la sfârșitul lunii iunie.

Cea mai cunoscută criptomonedă riscă să piardă interesul investitorilor

Criptomoneda părea să se hrănească din redresarea acțiunilor din domeniul tehnologiei din SUA, investitorii recăpătându-și câștigurile după o piață descendentă dificilă în 2022. Cu toate acestea, ultima lună a fost dificilă, Bitcoin suferind o prăbușire fulgerătoare și tranzacționându-se cu peste 10% mai puțin,la aproximativ 26.000 de dolari.

Acest tip de volatilitate nu este ceva nou pentru piața criptografică. Mania acțiunilor tehnologice din SUA s-a atenuat, dar Bitcoin a căzut de două ori mai repede decât indicele Nasdaq – și nu a reușit să beneficieze de mica redresare recentă.

Manuel Villegas, analist de cercetare la Julius Baer, spune că recenta „retragere” a Bitcoin urmează unor semne clare de scădere a interesului, deoarece „adâncimea pieței s-a degradat în mod discret, în timp ce volatilitatea sa a atins un minim istoric”.A crescut apoi, dar nu în modul în care și-ar fi dorit investitorii.

Prețul Bitcoin a scăzut cu aproape 12% în săptămâna care a început la 14 august, în ceea ce  Villegas numește „cel mai puternic și mai abrupt regres de la căderea FTX”, referindu-se la prăbușirea platformei criptografice a lui Sam Bankman-Fried în noiembrie.”Capitalizarea pieței cripto a pierdut aproape 100 de miliarde de dolari în câteva minute”, spune el.

Bitcoin a fost prins și în atitudinea generală de reducere a riscului, în condițiile în care Rezerva Federală a SUA încearcă să forțeze noi creșteri ale ratelor dobânzilor, iar declararea falimentului băncii chineze Evergrande amenință să contamineze sectoarele imobiliar și financiar din țară.

De asemenea, SpaceX, compania lui Elon Musk, a depreciat în valoare de 373 de milioane de dolari din deținerile de Bitcoin în ultimii doi ani și a vândut o cantitate nedezvăluită de monedă digitală. Tesla a adoptat o abordare similară. Acțiunile producătorului de mașini electrice se mișcă adesea în același ritm cu monedele digitale și au fost vândute puternic, scăzând cu peste 13% într-o lună.

Giles Coghlan, analist șef al pieței de consultanță pentru HYCM, notează că Bitcoin tinde să urmărească stocurile de tehnologie, iar recenta scădere bruscă este “un memento oportun”, pentru că „este o criptomonedă mai degrabă decât o marfă”. „Acest lucru înseamnă că este pasibilă de speculații, iar prețul este mișcat în principal de politica monetară a SUA”.

Ca o clasă de active speculative, Bitcoin și alte monede alternative vor fi întotdeauna vulnerabile atunci când investitorii fug de riscuri, subliniază Mads Eberhardt, economist la Saxo Bank.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Se prevede o altă prăbușire a Bitcoin? | Ziarul National

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google