Prima pagină » Start-up-ul BobNet vrea să atragă o finanţare de 20 mil. de euro de la jucători din industria de retail

Start-up-ul BobNet vrea să atragă o finanţare de 20 mil. de euro de la jucători din industria de retail

de Roboțelul @ iDOR.info
start-up-ul-bobnet-vrea-sa-atraga-o-finantare-de-20-mil.-de-euro-de-la-jucatori-din-industria-de-retail

Start-up-ul local BobNet, care dezvoltă soluţii hardware şi software pentru automatizarea industriei de retail, a deschis o nouă rundă de finanţare prin intermediul căreia vrea să atragă o investiţie totală de 20 de milioane de euro de la jucători din industria de retail. Investiţia va fi utilizată pentru susţinerea extinderii internaţionale a businessului. Încă de anul trecut, start-up-ul anunţase că are nevoie de o finanţare de câteva zeci de milioane de euro. Ultima finanţare atrasă de BobNet a fost obţinută în 2021 de la fondul de investiţii american NCH Capital şi s-a situat la 6 mil. euro.

Grupul BobNet a pornit în 2018 cu proiectul Bob Concierge, prin care le pune la dispoziţie utilizatorilor produse alimentare şi servicii printr-un aparat complet automatizat, instalat în holurile scărilor de bloc, iar ulterior, în 2022, a lansat un alt dispozitiv IoT (Internet of Things) care funcţionează însă ca un restaurant complet automatizat, numit Bob Bistro. Înainte de lansarea dispozitivului Bob Bistro, grupul a deschis o fabrică de dispozitive IoT la Piteşti, care să îi permită scalarea businessului şi prin oferirea tehnologiei proprii către terţi ca soluţie independentă. În prezent, în cadrul fabricii se produc atât dispozitive Bob Concierge, cât şi Bob Bistro.

Prin dispozitivele IoT dezvoltate, grupul Bobnet şi-a propus să optimizeze şi să automatizeze activitatea de retail, astfel că doreşte să colaboreze cu parteneri din industria de retail care să împărtăşească viziunea sa pentru modernizarea retailului tradiţional.

Grupul Bobnet revoluţionează retailul tradiţional prin reţelele de dispozitive automatizate, adaptate pentru o gamă largă de sectoare de retail, permiţând crearea de lanţuri de retail eficiente, indiferent de mărimea acestora. Astfel, Bobnet îşi propune să implementeze automatizări şi tehnologii de vârf pentru nişe variate, precum retailul de alimente, retailul farmaceutic, soluţii de schimb pentru bateriile maşinilor electrice, soluţii de stocare a anvelopelor, inovarea comerţului electronic, restaurante şi cantine automatizate şi automatizarea retailului nişat.

În cazul retailului alimentar, Bobnet vrea să introducă 3 milioane de perechi de celule de livrare controlate termic şi ambiental, iniţiativă prin îşi propune să redefinească peisajul vânzărilor de alimente, prin inovaţia ce permite retailul de proximitate. În ceea ce priveşte retailul farmaceutic, grupul şi-a propus să dezvolte 100.000 de farmacii automate, echipate cu tehnologie de control termic de vârf.  

Pe zona de sustenabilitate, Bobnet vrea să introducă 100.000 de centre de schimb de baterii auto autonome şi ecologice pentru sistemele de alimentare cu energie pentru automobilele electrice. Tot în domeniul auto, iniţiativa Bobnet vizează lansarea pe piaţă a 100.000 de spaţii de stocare automate pentru anvelope pentru facilitarea păstrării şi distribuirii anvelopelor. 

În cazul comerţului electronic, grupul vrea să introducă 50.000 de magazine automate pentru comercializarea produselor electronice, iar în domeniul HoReCa, Bobnet şi-a propus să lanseze 10.000 de unităţi automate de catering şi restaurante.

Pentru administrarea acestor sisteme avansate de retail de proximitate, Bobnet asigură sistemul său de management al proceselor de retail, numit Bobnet Chain Management System, pentru automatizarea proceselor şi sistemul Simplified Warehouse Management System, pentru administrarea eficientă a depozitelor şi a stocurilor de produse. Aceste sisteme facilitează o gestionare completă a operaţiunilor, cu intervenţie umană minimă. De asemenea, gama de soluţii software Bobnet asigură şi platforma avansată ce asigură procese de vânzare complet automate şi optimizare logistică prin Sistemul de Management Ghidat Digital (Digitally Guided Management System), asigurând productivitatea şi eficienţa operaţională a industriei de retail.

Tehnologia Bobnet pentru retailul viitorului îşi propune să ajute companiile din retail să îşi extindă canalele de vânzări cu ajutorul dispozitivelor IoT inovatoare, asigurând o prezenţă operaţională 24/7, permiţând creşterea vânzărilor cu ajutorul insight-urilor din sistem, toate acestea în timp ce costurile operaţionale sunt reduse semnificativ cu ajutorul soluţiilor de automatizare.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Start-up-ul BobNet vrea să atragă o finanţare de 20 mil. de euro de la jucători din industria de retail

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google