Saints Row Volition

Era anul 1993 atunci când un studio de gaming numit Parallax Software își deschidea ușile, iar pe la începutul anilor 2000, sub noua denumire de Volition, lansa primul joc din seria Red Faction. Prima parte a noului mileniu promitea multe, iar în 2006 am făcut cunoștință cu Saints Row – de aici, seria a devenit cea mai de succes creație a studioului, dar într-o întorsătură de situație neașteptată, fix acest IP avea să îi fie și sfârșitul.

Anul trecut, Saints Row a revenit după o absență prelungită, doar că nu a mai fost la fel. După o rafală de recenzii neutre spre negative, cei de la Volition au gustat pentru prima dată un eșec mare. Și pare că a fost de ajuns pentru a declanșa un val de întâmplări nefericite, iar tot ce-a mai rămas din studio este un mesaj de rămas bun publicat pe LinkedIn.

Echipa Volition a creat cu mândrie entertainment de calitate pentru fanii din întreaga lume preț de 30 de ani. Am fost împinși de pasiunea pentru comunitatea noastră și mereu am muncit ca să vă oferim bucurie, surprize și voie bună.

În iunie, Embracer Group a anunțat un program de restructurare cu scopul de a întări Embracer și a-i menține poziția de lider în industria jocurilor video. Ca parte din acest program, au evaluat obiective strategice si operaționale și au luat decizia dificilă de a închide Volition imediat.

Vrem să ne ajutăm echipa, așa că lucrăm din greu să oferim asistență celor care își caută un loc de muncă și vrem să facem tranziția cât mai ușoară pentru membrii familiei Volition. Le mulțumim fanilor și clienților din întreaga lume pentru toată dragostea și susținerea pe care ni le-au oferit de-a lungul anilor. Veți fi mereu în inimile noastre.

– Volition Games

Îmi pare rău că scriu despre asta, dar câteodată este nevoie de un start nou. Poate că decizia celor de la Embracer nu a fost atât de rea, iar foști angajați ai Volition ar putea migra către alte studiouri deținute de corporația suedeză. Dacă vreți să vă luați rămas bun de la studio așa cum se cuvine, cu ajutorul unui abonament PS Plus Essentials puteți descărca Saints Row (2022) gratuit.

Photo of Marinake

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu… așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.