Prima pagină » Titaniul de pe iPhone 15 Pro nu a fost idee bună? Iată rezultatele unui drop test (Video)

Titaniul de pe iPhone 15 Pro nu a fost idee bună? Iată rezultatele unui drop test (Video)

de Roboțelul @ iDOR.info
titaniul-de-pe-iphone-15-pro-nu-a-fost-idee-buna?-iata-rezultatele-unui-drop-test-(video)

Odată cu lansarea seriei iPhone 15, Apple a făcut trecerea de la oţel inoxidabil pentru rama telefoanelor sale la titaniu şi mă refer aici doar la modelele Pro. Titaniul e mai uşor şi teoretic destul de rezistent la scăpări şi zgârieturi. Acum aflăm că titaniul de pe iPhone 15 Pro nu a fost neapărat o idee bună, iar un drop test confirma asta.

Se pare că problema e cu rotunjimile muchiilor, mai degrabă decât cu materialul. Apple iPhone 14 Pro a rezistat mai bine la acelaşi test. Banda plată din oţel inoxidabil de pe iPhone 14 Pro a absorbit grosul impactului, în vreme ce rama rotunjită de pe iPhone 15 Pro face că impactul să se răspândească la sticlă din faţă şi spate, provocând crăpături tip „pânza de păianjen”.

Totuşi la o comparaţie între rama din oţel de pe iPhone 14 Pro şi cea din titaniu de pe succesorul său, cea de pe 14 Pro prezintă mai rapid semne de uzură şi zgârieturi după câteva scăpări. Totuşi integritatea structurală superioară e de partea sa. Aflăm şi ca oţelul absoarbe mai bine şocurile decat titaniul, putând flexa sub stres.

Titaniul e mai rigid şi dispersează şocul spre alte zone de pe device. La drop test iPhone 14 Pro a rămas în condiţie perfectă până spre final, în vreme ce iPhone 15 Pro a început să se fărâme pe la jumătate, deşi crăpăturile pânza de păianjen au apărut la colţuri întâi. Scăpări succesive au provocat tot mai multe daune pe 15 Pro, în cazul sticlei din faţă şi spate. Până la urmă jumătatea de jos a telefonului a cedat complet, afişând doar pixeli albi pe ecran şi a căzut şi modulul foto.

Vă las să vedeţi clipul pentru concluzii:

Detalii despre prețurile practicate pe plan local pentru toate cele 4 modele iPhone 15 aveți în articolele de mai jos:




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Titaniul de pe iPhone 15 Pro nu a fost idee bună? Iată rezultatele unui drop test (Video)

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google