V

de Roboțelul @ iDOR.info
v

Unitatea de productie pentru solutiile de management termic din Piove di Sacco, Italia, creste capacitatile de testare si productie pentru a sustine cererea in crestere pentru solutii de racire cu apa racita

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructura digitala critica si solutii de continuitate, a inaugurat o sala de testare modernizata in centrul sau de management termic de langa Tognana, Italia. Aceasta investitie de marime considerabila creste semnificativ capacitatea de testare si capacitatile de productie ale unitatii in spatiul existent si demonstreaza angajamentul continuu al Vertiv pentru dezvoltarea sistemelor de apa racita pentru stimularea adoptarii racirii cu lichid. De asemenea, arata sprijinul companiei fata de cerintele tot mai mari fata de centrele de date, inclusiv procesarea de inalta performanta, inteligenta artificiala (AI) si AI generativa (GenAI). 

Sala de testare modernizata va permite Vertiv sa efectueze teste standard si personalizate ale echipamentelor clientilor, acoperind toate solutiile de racire din portofoliul sau de produse – atat racite cu aer, cat si cu apa racita, echilibrand o sarcina termica mai mare de 2 MW cu o temperatura a aerului in camera de pana la 55 °C. Mai mult, Vertiv va putea testa si unitati echipate cu agenti frigorifici cu potential scazut de incalzire globala (GWP). 

Aceasta modernizare vine intr-un moment critic pentru industria centrelor de date. Operatorii se extind rapid pentru a satisface nevoile tot mai mari de capacitate, incercand in acelasi timp sa minimizeze impactul lor asupra mediului. Peste 100 de operatori europeni de centre de date si asociatii comerciale au semnat Climate Neutral Data Center Pact, angajandu-se sa respecte neutralitatea climatica pana in 2030. Sistemele de apa racita joaca un rol-cheie in a ajuta la atingerea acestui obiectiv, permitand operatorilor sa extinda capacitatea centrelor de date, limitand in acelasi timp emisiile directe si indirecte. Aceste sisteme aplica agenti frigorifici cu GWP scazut care permit reducerea semnificativa a emisiilor directe si indirecte de CO2, scazand amprenta de carbon a unui centru de date. 

„Solutiile de apa racita eficiente din punct de vedere al resurselor sunt importante pentru cresterea durabila a industriei centrelor de date si trebuie sa continuam sa ne concentram asupra modului in care putem evolua si imbunatati tehnologiile pentru operatori si mediu”, a declarat Karsten Winther, presedinte EMEA la Vertiv. „Suntem mandri de munca de calitate inalta pe care am realizat-o pentru clientii nostri. De exemplu, am lucrat cu furnizorul de colocare axat pe durabilitate Green Mountain pentru a implementa 5 MW de sisteme de racire cu apa racita de inalta eficienta. Imbunatatirea capacitatii de testare si productie la unitatea noastra de management termic ne permite sa continuam sa inovam in acest spatiu si sa oferim si mai multa valoare industriei si clientilor nostri.” 

„In decembrie, vom introduce pe piata EMEA noul nostru chiller Vertiv™ Liebert® AFCHigh Capacity, cu compresor surub si inverter  si cu refrigerant avand GWP scazut, ce poate avea o capacitate de racire de pana la 2200 kW. Aceasta noua sala de testare ne va permite sa testam aceste unitati de capacitate mai mare”, a declarat Roberto Felisi, director senior, Thermal Global Core Offering si lider de afaceri EMEA la Vertiv. „Continuam sa exploram oportunitati de a investi in continuare in capacitatile noastre de a sustine cresterea proiectata si cererea pentru sisteme de management termic, in special solutii de racire cu lichid.” 

Pentru a sarbatori cea mai recenta extindere, Vertiv a intampinat familiile angajatilor pentru o vizita speciala la unitate, inclusiv la Centrul de experienta pentru clientii de management termic. Ziua portilor deschise a prezentat activitati concepute special pentru a implica copiii si tinerii, oferind perspective noi pentru a intelege centrele de date si importanta managementului termic. Printre punctele de atractie au fost incluse tururi ghidate ale liniilor de productie si laboratoarelor primare, precum si centrul de date al Vertiv, care a oferit o imagine directa a masinilor in actiune. In functie de varsta, tinerii vizitatori au putut participa la ateliere de termodinamica si au explorat subiecte precum generarea de frig si comportamentul particulelor de aer cald si rece. De asemenea, au avut sansa de a experimenta aplicatiile de ultima ora de realitate augmentata Vertiv, cum ar fi aplicatia Vertiv™ XR, si de a naviga intr-un centru de date virtual.
 
Acest eveniment a oferit o oportunitate unica de a demonstra copiilor si tinerilor participanti profunzimea expertizei si a instrumentelor folosite de parintii lor in dezvoltarea, proiectarea si constructia echipamentelor de infrastructura a centrului de date, subliniind in acelasi timp, pentru toata lumea, posibilitatea de a se implica in studii STEM, pentru promovarea unui viitor mai divers si mai incluziv.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: V

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type