Prima pagină » Valve Index 2: Noul dispozitiv VR al companiei ar putea fi lansat în curând

Valve Index 2: Noul dispozitiv VR al companiei ar putea fi lansat în curând

de Roboțelul @ iDOR.info
valve-index-2:-noul-dispozitiv-vr-al-companiei-ar-putea-fi-lansat-in-curand

Valve, compania cunoscută pentru platforma Steam și jocuri precum Half-Life, Portal sau Dota 2, ar putea reveni pe piața dispozitivelor de realitate virtuală (VR) cu un nou produs. Potrivit unor informații recent scurse, Valve ar lucra la Valve Index 2, succesorul lui Valve Index, lansat în 2019.

Valve Index 2 ar fi fost certificat în Coreea de Sud

Indiciul care sugerează existența lui Valve Index 2 vine din partea unui expert în domeniul VR, Brad Lynch, care a descoperit că Valve a obținut o certificare RRA (Radio Research Agency) din partea autorităților din Coreea de Sud pentru un nou dispozitiv cu codul “1030”. Acest cod este diferit de cel al lui Steam Deck (“1010”) și de cel al lui Valve Index (“1007”), ceea ce indică faptul că este vorba despre un produs nou.

Valve Index 2

Certificarea RRA nu confirmă oficial că dispozitivul este Valve Index 2, dar este foarte probabil să fie așa, având în vedere că Valve a declarat că nu are în plan să lanseze Steam Deck 2 în viitorul apropiat. Astfel, singura opțiune logică rămâne un nou dispozitiv VR, care ar putea fi numit Valve Index 2 sau Valve Deckard, după cum sugerează unele zvonuri.

Ce caracteristici ar putea avea Valve Index 2?

Despre Valve Index 2 nu se știu prea multe detalii tehnice, dar se speculează că ar putea fi un dispozitiv VR autonom și fără cabluri, care nu ar necesita o conexiune la un PC sau o consolă pentru a funcționa. Acest lucru ar oferi o mai mare libertate de mișcare și o experiență mai imersivă pentru utilizatori.

Valve Index 2 ar putea beneficia și de o rezoluție mai mare, un câmp vizual mai larg și o rată de refresh mai ridicată decât predecesorul său, care avea deja specificații impresionante pentru vremea sa. De asemenea, Valve Index 2 ar putea fi compatibil cu jocuri populare precum Half-Life: Alyx, care a fost foarte apreciat de fanii VR.

Valve nu a anunțat încă oficial nimic despre Valve Index 2, dar certificarea RRA sugerează că lansarea sa ar putea fi aproape. Vom reveni cu mai multe informații pe măsură ce acestea devin disponibile.

[SURSA]

Marian Ciobanu

Sunt Marian Ciobanu, pasionat de tehnologie cu peste 10 ani de experiență în tehnologia mobilă, gadgeturi și computere. Am studiat la Universitatea Ovidius din Constanța, Științe Economice și am scris numeroase articole despre tehnologie pentru publicații precum Betit, TechCafe și altele. Sunt pasionat de ceea ce fac și în prezent sunt fondatorul Geeki.ro. Cred în împărtășirea cunoștințelor și sunt mereu deschis la discuții despre ultimele inovații în tehnologie.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Valve Index 2: Noul dispozitiv VR al companiei ar putea fi lansat în curând

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă