Prima pagină » Ziua Porților deschise la CRRN Luduș

Ziua Porților deschise la CRRN Luduș

de Vasilescu Amalia
ziua-portilor-deschise-la-crrn-ludus

Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) din Luduș a îmbrăcat straie de sărbătoare joi, 21 septembrie, de la ora 10.30, la cea de-a 9 a ediție a evenimentului Ziua Porților Deschise. O zi de toamnă splendidă, un număr record de rezidenți și invitați sosiți din multe părți, multe stegulețe și baloane aniversare, delicioase gustări și preparate culinare, sunt doar câteva din ingredientele care au dat gust și culoare evenimentului, apreciază Ovidu Baghiu, șef CRRN Luduș. Centrul a fost inaugurat cu nouă ani în urmă, la 12 iunie, într-o clădire modernă care a fost complet reabilitată în conformitate cu cerințele Uniunii Europene, fiind dotată cu tot ceea ce este necesar pentru ocrotirea celor aproape 80 de persoane adulte cu handicap.

,,La cea de-a  9-a ediție aniversară ne-am propus să redeschidem nu doar porțile,  ci și sufletele celor prezenți. Cel puțin pentru moment, ei au trăit momente emoționante și deosebit de plăcute alături de aceste persoane cu dizabilități! Singura parte care îi definește din cuvântul dizABILITATE sunt chiar ultimele 9 litere: ABILITATE! ,,,a declarat Ovidiu Baghiu.

În deschiderea sărbătorii, rugăciunea de binecuvântare a fost oficiată de protopopul Lucian Voșloban, preotul senior Ilie Dăian și părintele paroh Lucian Bucea.

,,Cupa Prieteniei”, aflată la cea de-a 3 ediție, a pus în valoare potențialul, ambiția și dăruirea acestor persoane cu nevoi speciale. Câștigătorii acestei ediții au fost beneficiarii de la CIA Căpușul de Câmpie, care au mai fost premiați și pentru cel mai bun fotbalist și golgeterul competiției.  Locul 2 a fost ocupat de tinerii de la CRRN Luduș, echipă care a dat și cel mai bun portar al turneului. Pe un meritoriu loc 3 s-au situat beneficiarii de la CRRN  Călugăreni.

În competiția de fete, campioane au fost rezidentele de la CIA Mediaș iar locul 2 a revenit rezidentelor de la CRRN Luduș.

Decernarea premiilor, a medaliilor și a diplomelor a fost făcută de fostul mare fotbalist și actual antrenor, medieșanul  Marius Baciu. Fostul fotbalist al Stelei a fost vizibil surprins și emoționat de atmosferă și de tinerii sportivi felicitându-i pe toți deopotrivă pentru curajul acestora de a face sport.

Programul artisc a fost unul de excepție, cu recital de poezie, de cântece și de dans, susținut de beneficiarii din CRRN Luduș și CAbR Jibou.

Sara cu vioara a încântat publicul într-un program instrumental deosebit, iar talentata solistă vocala Maria Nistor din Luduș( 11 ani), a adus în fața celor prezenți bucuria cântecului popular românesc.

Sub denumirea de Burnt Matches, trupa de rock formată din 3 studenți ludușeni de la UBB Cluj, a etalat un alt gen de muzică, un rock alternativ, răsplătit cu aplauze de publicul spectator.

La final, participanții s-au bucurat de un recital extraordinar de pricesne și de folclor autentic românesc de pe valea Gurghiului, pus în scenă de talentata artistă reghineană Florina Oprea.

Instituția prefectului județului Mureș, reprezentată de subprefect Vasile Liviu Oprea, a adus aprecieri evenimentului în sine, conducerii și celor 70 de angajați  a acestui centru, pentru calitatea serviciilor și condițiile deosebite în care trăiesc rezidenții. El a  evaluat acest centru , ca unul de excelență la nivel național!

Cuvinte frumoase și aprecieri au adus în cuvântul lor director general al DGASPC Mureș, Miklea Hajnal- Katalin și director adjunct Căliman Crina, impresionate de numărul mare de participanți precum și de aportul comunității ludușene în sprijinul beneficiarilor înstituționalizați în acest centru.

Mulțumim autorităților locale, reprezentanților unor instituții publice sau private prezenți,  partenerilor și colaboratorilor, sponsorilor și voluntarilor, angajaților centrului și tuturor celor care și-au adus contribuția la reușita acestei zile. Pentru răbdare și ambiție, pentru încercările, dar și reușitele lor, cu grijă și dragostea cu care  i-am înconjurat 9 ani și jumătate, azi le urăm din suflet ,,La mulți ani fericiți” și multă sănătate!, a adăugat în încheiere Ovidiu Baghiu.

Post-ul Ziua Porților deschise la CRRN Luduș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Ziua Porților deschise la CRRN Luduș

Autor/editor: Vasilescu Amalia

Redacția: Redacția @ Zi-de-Zi

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type