3

de Roboțelul @ iDOR.info
3

Cresterea parabolica a instrumentelor AI accesibile are implicatii interesante pentru afaceri. Analistii isi imagineaza ca AI generativa, de exemplu, va avea un impact masiv asupra productivitatii in mai multe functii de afaceri. Multe organizatii scaneaza orizontul pentru o transformare pe termen lung alimentata de IA, dornice sa profite la maximum de proiectiile optimiste ale CAGR. Si, in timp ce liderii nu trebuie sa piarda din vedere obiectivele pe termen lung, a privi prea departe in viitor poate fi coplesitor – chiar distragator.

In loc sa reproiecteze intreaga abordare a afacerii lor doar pentru a intalni AI undeva la orizont, liderii pot, in schimb, sa urmeze o cale mai practica si sa intrebe cum AI isi poate imbunatati strategia actuala. Poate AI sa accelereze tacticile actuale? Poate ajuta echipele sa faca lucrurile mai bine? Poate ajuta organizatiile sa-si atinga obiectivele cu mai putine cheltuieli? Raspunsul, in special in ceea ce priveste produsul, succesul clientilor si procesele interne, este in mare parte „da”.

Echipele de produse pot lasa AI sa faca treaba pentru ele

Impactul inteligentei artificiale asupra dezvoltarii produselor incepe cu micul. Instrumentele AI generative, cum ar fi ChatGPT, pot ajuta echipele cu orice, de la documentare la briefs de marketing si continut de site-uri web. Echipa mea a folosit AI chiar in aceste scopuri, permitand AI sa rescrie codul in limbi suplimentare odata ce cream codul esantion initial. Oamenii sunt inca o parte esentiala a procesului, dar inteligenta artificiala ajuta la furnizarea unui kickstart.

Companiile tehnologice au facut AI un pas mai departe, integrand-o in produsele lor. AI reprezinta atat o oportunitate extraordinara, cat si o amenintare pentru furnizorii de solutii de securitate. Actorii rai au seturi noi de instrumente care le permit sa creeze atacuri mai sofisticate mai rapid si mai inteligent. Echipele de produse cibernetice folosesc aceleasi instrumente pentru a se apara impotriva amenintarilor emergente si ofera ajutor in cadrul produsului pentru a se asigura ca clientii lor sunt mai productivi, mai bine informati si, in cele din urma, multumiti de experienta.

Companiile non-tech ar trebui sa se gandeasca la experienta din jurul produselor lor si, intr-adevar, multe sunt. Producatorii de masini folosesc inteligenta artificiala pentru a-si imbunatati sistemele de detectare a coliziunilor. Furnizorii de solutii de asistenta medicala incorporeaza AI in produsele lor de diagnosticare si imagistica. Nike foloseste inteligenta artificiala pentru a-si sustine eforturile de personalizare a produselor.

AI ajuta echipele clientilor sa creeze experiente receptive si personalizate

Chatbot-urile pentru experienta clientilor exista de mult timp, dar preocuparile legate de confidentialitatea datelor, limbajul nefiresc si rezultatele nefolositoare i-au impiedicat sa devina omniprezente. Progresele recente au ajutat la reglarea fina a chatbot-urilor astfel incat sa poata raspunde la intrebari mai eficient si mai precis decat o persoana de la biroul de asistenta. Chatbot-urile imbunatatite cu inteligenta artificiala au ajutat la transformarea acestor experiente de la sentimentul unui inlocuitor uman impersonal la o experienta de client mai buna si mai responsabila, totusi unii consumatori sunt inca precauti. Majoritatea vor folosi chatbot, cu conditia sa existe intotdeauna o optiune de transfer la un agent live.

Chatbot-urile nu sunt singura modalitate prin care organizatiile isi pot infuza experienta clientilor cu AI. Multe companii folosesc eficient analize de date puternice, introducand date valoroase despre achizitii si clienti in algoritmi care ajuta la crearea unor experiente omnicanal personalizate, in continua evolutie – ganditi-va la modul in care Spotify recomanda melodii noi pe baza istoricului ascultatorilor si le permite sa treaca de la un dispozitiv la urma cu usurinta.

AI permite tuturor sa scape de banalitatea procesului

Atat pentru echipele de produs, cat si pentru echipele de experienta a clientilor, o mare parte din magia AI are loc in culise. Sunt sanse ca acele echipe sa foloseasca si instrumente inteligente pentru a automatiza fluxurile de lucru si pentru a accelera procesele, astfel incat oamenii sa-si poata face treaba mai eficient. Echipele pentru aproape orice functie de afaceri pot folosi AI pentru a face totul, de la crearea de imagini pentru o prezentare de diapozitive la elaborarea continutului site-ului web si scrierea documentatiei.

Liderii interesati de IA centrata pe proces pot incepe prin a intreba: „Cum poate AI sa ajute la livrarea unui produs sau serviciu mai eficient?” si „Ce petrecem timpul pe care AI ar putea/ar trebui sa faca?” Aplecandu-se pe instrumentele existente, cum ar fi cele oferite de Microsoft, Google si OpenAI, organizatiile pot simplifica sarcinile banale implicate in crearea de documente, foi de calcul si pachete de diapozitive pentru a-si elibera forta de munca pentru o munca mai creativa si esentiala.

AI: mijlocul suprem pentru atingerea obiectivelor de afaceri

In echipa mea de management de produs, exploram toate fatetele rolurilor noastre si ne intrebam cum ne poate ajuta AI sa petrecem mai mult timp analizand informatii in loc sa le strangem si sa le rezumam. Aceasta abordare a fost o scurtatura extraordinara pentru unele componente ale cercetarii noastre si este o modalitate utila de a ne gandi la inteligenta artificiala in legatura cu traiectoria companiei noastre. Cand intrebam cum ne poate ajuta AI sa ne indeplinim obiectivele, ramanem concentrati, mai degraba decat sa fim distrasi, navigand catre un viitor nebulos, activat de AI, de-a lungul orizontului.

A face AI sa functioneze pentru noi – nu invers – este, de asemenea, un memento util ca instrumentele inteligente moderne nu sunt aici pentru a inlocui angajatii. De fapt, un om in bucla este critic, indiferent de aplicatia AI. Echipele de produs trebuie sa valideze documentatia AI; echipele din experienta clientilor trebuie sa examineze rezultatele modelarii pentru erori si sa continue sa interactioneze cu clientii atunci cand va veni momentul.

Data viitoare cand luati o decizie cu privire la AI, amintiti-va ca este doar un mijloc practic de a atinge obiectivele de afaceri si nu obiectivul final in sine.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: 3

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type